"Shtypi Kulturor" numër 181 doli në gazetën "Shtypi i Lirë"

Ballina e “Shtypit Kulturor” nr. 181

SHTYP KULTUROR numër 181, në botimin e shtypur të gazetës "Sloboden Pechat" (2-4.6.2023), në format të shkurtuar prej katër faqesh për shkak të fundjavës së gjatë, ndër përmbajtjet në fushën e artit dhe të ngjarjeve kulturore janë:

- Një spektër mbresëlënës i gjuhës unike dhe autonome muzikore do të sjellë "Off-fest" të 22-të nga 7 deri më 10 qershor në Shkup.

- "Austen Art Skopje" është pjesë e ekspozitës ndërkombëtare grupore në Venecia me titull "Arti bashkon botën"

- në Dy Banjat në Galerinë Kombëtare është ngritur një ekspozitë retrospektive me veprën e piktorit Vladimir Temkov.

- Më 8 qershor në Teatrin Kombëtar të Maqedonisë do të mbahet manifestimi "Poetronica", ku poezia maqedonase do të prezantohet në një kontekst muzikor bashkëkohor.

- Festivali ndërkombëtar i letërsisë dhe ilustrimit për fëmijë "Litera" ndau çmimet për botimet më të mira.

-Në “Matica” është botuar romani i ri i shkrimtarit Trajçe Katsarov me titull “Importuesi i netëve të bardha”.

- në botimin e "Alma grafika" doli përmbledhja me tregime me titull "Fanari i Zletovkës" nga Trajçe Donev.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës