"Shtypi Kulturor" numër 114 doli në gazetën "Shtypi i Lirë"

VULA KULTURORE numër 114, në botimin e shtypur të gazetës “Shtypi i Lirë” (29-30.01.2022), në formatin e saj standard prej tetë faqesh e hapim me kalendarin e Festivalit të Xhazit të Shkupit, dhe ndër përmbajtjet në fushën e aktivitete artistike dhe kulturore janë:

- intervistë me Vlado Janevski, shkrimtar maqedonas në Australi: Do të ishte ideale që unë t'i përkushtohesha plotësisht shkrimit

- bisedë me piktoren Ivana Nasteski: Artisti ndihet më komod kur është vetëm

- një fund i mrekullueshëm për mini-turin e Simon Trpceski dhe Maksim Vengerov në Paris

- premiera e tekstit "Nyjet" e Refet Abazit me regji te Kushtrim Bekteshit ne Teatrin Shqiptar.

- Shkrimtari Aleksandar Prokopiev përfaqësohet në botimin më të mirë evropian "Les Lettres Europeénnes"

- Artistja Ana Lazarevska zbulon mesazhet e projektit në zhvillim "Kopshtet urbane: indet lidhëse"

- prezantim zanor i ciklit “Mali” nga fotografi Dimitar Apostolov

- Në KSP “Centar-Jadro” u promovua instalacioni artistik dhe libri “Çdo vepër jashtë artit është humbje kohe” nga Dorotej Neshovski.

– Koproduksioni filmik “Në kërkim të Venusit” është përzgjedhur në Festivalin e Filmit në Trieste

- “Antologu” botoi në maqedonisht librin “Tregime të çuditshme” të nobelistes polake Olga Tokarchuk.

- "Goten" botoi përmbledhjen me tregime "Dashuria e një gruaje tridhjetë e pesë vjeçare" të shkrimtarit bullgar Kalin Terzijski.

- Ndërmarrja botuese "Makedonika litera" botoi librin "Poezi të zgjedhura" të poetes klasike kineze Su Shu'.

- Nga “Ars Libris”, pjesë e “Ars Lamina – botimet” është botuar fotolibri “Dzolomarët” nga Sashko Ilov, Cvetanka Temkova Ilova dhe Goce Davidov.

Video e ditës