"Shtypi Kulturor" numër 101 doli në gazetën "Shtypi i Lirë"

VULA KULTURORE numër 101, në botimin e shtypur të gazetës "Free Press" (16-17.10.2021), në formatin e saj standard me tetë faqe e hapim me fotografi nga ekspozita "Veprat" e fotografit kroat Stanko Abadzic në " Galeria Rudic "në Shkup, dhe ndër përmbajtjet në fushën e artit dhe ngjarjeve kulturore janë:

- Intervistë me producentin e filmit Robert Naskov: Funksioni i producentit kërkon cilësi dhe standarde të reja

- Bisedë me Sionin, shkrimtarin dhe poetin Islandez: Kur nuk kemi armiq nga jashtë, zakonisht kërkojmë armikun brenda nesh

- Festivali i 40 -të i Xhazit në Shkup - Jubileu është i bukur, të gjithë jemi të lumtur për të

- Bagi Communications njoftoi Festivalin e dytë të qytetit të Shkupit, i cili do të mbahet në Sallën e Ushtrisë

- njoftimi i premierës së shfaqjes "Gjërat për të cilat nuk flasim" me regji të Nela Vitosevic në MNT

- Departamenti i Letërsisë së Përgjithshme dhe Krahasuese në UKIM shënon 40 vjetorin e themelimit të tij

- Kinemateka njoftoi shfaqjen e një versioni të restauruar digjital të filmit të heshtur italian "Ferri", xhiruar në vitin 1911 bazuar në epikën e Dantes

- riprodhimet e portreteve të Rafaelo Santi do të ekspozohen në Muzeun Arkeologjik

- piktori Aleksandër V. Nasteski do të shënojë 50 vjet art me një ekspozitë

- novelshtë botuar romani i ri "Mirëmëngjes, dashuri!" Nga Milena Luneska

- Shtëpia botuese "Mi-An" promovoi një libër me shfaqje nga Maja Stevanovi.

- Libri "Anatomia e Beetle" është një thriller emocionues nga Stefan Markovski

- Promovimi i librit "Shekulli Mesjetar" i Tihomir A. Jancovski do të mbahet më 17 tetor në Kinemateka.

Video e ditës