Qendra Botuese "Tri" botoi "Libri i vogël i kurtheve" të Goran Stefanovskit

Produksioni i qendrës botuese "Tre" me botimin e "Një libër i vogël kurthe" nga Goran Stefanovski kontribuon në ringjalljen e këtij libri.

- Dramaturgu Goran Stefanovski na ka dhuruar një instrument shumë kohë më parë dhe na ka treguar se si duhet luajtur. Na dha një mjet dhe na tha si ta përdorim. Na shkroi një recetë për përgatitjen e dramave të mira. Botimi i ri i librit është një mundësi për të hyrë në një dialog me mjeshtrin e mendimit, i cili mund të na mësojë se si të ngremë kurthe (dhe ne nuk kapemi kurrë në to) - thekson "Tre".

Goran Stefanovski (1952-2018) është një nga shkrimtarët më të shquar të letërsisë bashkëkohore maqedonase. Me dramat e kultit “Mishi i egër”, “Fluturim në vend”, “Jane Zadrogaz”, “Shpirtra me tatuazh”, “Djalli nga Dibra Maalo” e shumë të tjera është dekoruar me çmime të mëdha, si “Stale Popov”, "11 Tetori", "Vojdan Çernodrinski", i adhuruar nga publiku teatror maqedonas dhe botëror - ai është shumë më tepër se një autor dramë dhe mësues. Me “Librin e Vogël të Kurtheve” la përvojë artizanale për shumë breza të ardhshëm.

– Ashtu siç nuk shkruhen por interpretohen drama, nuk krijohen njerëz të mëdhenj, lindin. Po ashtu edhe Goran Stefanovski – autor që e ndryshoi përgjithmonë rrjedhën e letërsisë maqedonase. Dhe falë ndihmave të tilla që na la si trashëgimi, vazhdon të trajnojë shkrimtarë të ardhshëm, bartës të së ardhmes së letërsisë vendase – përfundojnë nga “Tre”.

(Teksti është botuar në "Shtypi Kulturor" numër 172, në botimin e shtypur të gazetës "Sloboden Pechat" më 25-26.3.2023)

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës