Publikimi i 100-të i Carla Lewinsky në Charla Records

Carla Lewinsky duke performuar live para La Caña

Botuesi i pavarur "Charla Records" publikoi albumin me të njëjtin emër të grupit "Carla Lewinsky" si publikimi i 100-të në prodhimin e tij. Bëhet fjalë për projektin më të ri muzikor të të palodhurit Sead Hadzic – Secko, dhe këtë herë i mbështetur dhe ndjekur nga miqtë e tij muzikantë.

Edhe pse disa qarqe do ta quajnë legjendë të gjallë të skenës së Shkupit, veteran muzikor për të tjerët, megjithatë, përshkrimi më i saktë do të ishte se ai është një nga kitaristët më autentikë të skenës së pavarur të rock-ut vendas, një autor karakteristik dhe novator pa një datë skadence.

Pas më shumë se 35 vitesh dhe rreth njëzet albumesh nën brezin e tij, Secko na ofron një grup me një koncept jashtëzakonisht provokues dhe intrigues - "Karla Levinsky".

- "Karla Lewinsky" është një proces, ideologjikisht dhe estetikisht i frymëzuar nga avangarda e shekullit të 20-të - nga situata dhe letrarizmi, përmes anarkizmit të Proudhon-it, Kropotkin-it dhe Bakunin-it, individualizmit të Maks Stirner-it, e deri te jugosllavia. valë e zezë dhe, natyrisht, punk në të gjitha format dhe kuptimet e saj të manifestimit. Logjikisht, albumi është në të njëjtën linjë estetike me ndikimet e tij dhe në të tetë pjesët ndihet energji e papërpunuar muzikore dhe qëndrimi politik me një qëndrim të qartë kritik ndaj botës së sotme dhe shoqërive të modeluara sipas parimit dominues. Në të njëjtën kohë, ky është edhe një dedikim muzikor i vlefshëm për historinë e punk-ut, variacionet post-punk me të gjitha ndikimet elektronike gjatë gjithë kohës, dhe e gjithë kjo në një tablo zanore analoge me veprime të kthjellta eksperimentale që janë një shenjë dalluese e grupeve të Sead Hadzic - theksohet nga “Sharla Records”.

Kopertina e albumit të Carla Lewinsky

Si muzikantë-bashkëpunëtorë të këtij materiali, përveç partnerit të tij konstant muzikor Ognen Mangarovski – Oki (kitarë dhe sizers), shfaqen edhe Andrej Kolarovski në kitarë bas dhe Ratko Dautovski në goditje.

Albumi është incizuar në studion shtëpiake të Sead Haxhiqit, ndërsa miksimi dhe produksioni janë bërë nga Goran Trajkoski. Dizajni i edicionit është i Tanja Vukobrat, bazuar në idenë e Sead Hadzic. Lansimi audio i albumit u bë më 7 qershor në La Caña.

(Teksti është botuar në "Shtypi Kulturor" numër 235, në botimin e shtypur të gazetës "Sloboden Pechat" më 15-16.6.2024)

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 100 DENARË

Video e ditës