Licencat e lëshuara për 486 termocentrale nga burime të rinovueshme, kanë kapacitet për 96.700 familje

Nga janari i vitit të kaluar deri në fund të majit të këtij viti janë dhënë licenca për 486 termocentrale për prodhimin e energjisë elektrike nga burime të rinovueshme me një kapacitet total të instaluar prej 246,9 MW. Komisioni Rregullator për Energji thotë se me kapacitetin e instaluar që është ndërtuar për shtatëmbëdhjetë muaj, nevojiten 96.700 amvisëri me konsum mesatar të energjisë elektrike nga 12 qytete të vendit - Ohri, Tetova, Kratovë, Krusheva, Kriva Pallanka, Rr. Nikollë, Resnjë, Dojran, Dibër, Vinicë, Strugë dhe Negotinë.

- Gjithnjë e më shumë kompani, fabrika në vend prodhojnë vetë energjinë elektrike dhe u reduktohen ndjeshëm faturat, pikërisht për shkak të investimeve në fotovoltaikë. Për pesë muaj nga fillimi i këtij viti, RKE ka lëshuar licenca për termocentrale me fuqi totale të instaluar prej 94,7 MW, dhe ju kujtojmë se për të gjithë vitin 2022, fuqia totale e instaluar e termocentraleve nga burimet e rinovueshme që prodhojnë rryma kryesisht nga dielli, por edhe nga era, uji dhe biogazi është 152,2 MW - thotë kryetari i RKE, Marko Bislimoski.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës