GALERIA | Është zgjedhur Qeveria e re, kryetar i së cilës është Hristijan Mickoski

Kuvendi sonte me 77 vota “pro” dhe 22 “kundër” zgjodhi Qeverinë e re, kryetar i së cilës është Hristijan Mickoski. Koalicioni qeveritar përbëhet nga VMRO-DPMNE, partitë nga koalicioni Vredi dhe ZNAM.

Zgjedhja e një fotoje të re të qeverisë Slobodan Djuric Free Press

Deputetët e LSDM-së dhe të Majtës votuan kundër Qeverisë, ndërsa Fronti Evropian e la seancën pak para përfundimit të saj.

Në qeverinë e re janë gjithsej 20 ministri dhe qeveria ka 24 anëtarë. Përveç kryeministrit janë edhe 23 zëvendëskryeministra dhe ministra të tjerë, 20 prej të cilëve kanë portofol.

Hristijan Mickoski zgjidhet kryeministër i ri Foto: Sloboden Pechat, Slobodan Djuric

Mickoski ka pesë deputetë apo zëvendëskryeministra dhe njëri prej tyre do të jetë “zëvendëskryeministër i parë”. Në kabinetin qeveritar, 15 anëtarë janë nga koalicioni i udhëhequr nga VMRO-DPMNE, gjashtë nga koalicioni Vredi dhe dy nga ZNAM.

Ministër i Punëve të Brendshme është Pançe Toshkovski, për Mbrojtje Vlado Misajlovski, për Punë të Jashtme dhe Tregti të Jashtme Timço Mutusski, për Financa Gordana Koçoska Dimitrieska, zëvendëskryeministër dhe ministër i transportit Aleksandar Nikoloski, për shoqëri informatike dhe transformim digjital Stefan Andonovski, ministër pushteti lokal Zlatko Perinski.

U zgjodh qeveria e re, foto e Free Press, Slobodan Gjuriq

Ministër në Ministrinë e sapoformuar të Energjisë, Minierave dhe Burimeve Minerale është Sanja Bozinovska, në Bujqësi, Pylltari dhe Menaxhimin e Ujërave Cvetan Tripunovski, Ministër i Arsimit dhe Shkencës është Vesna Janevska, Ministër i Kulturës dhe Turizmit është Zoran Ljutkov dhe Ministër i Sportit Borko. Ristovski. Ljupço Dimovski është zëvendëskryeministër dhe ministër i sistemit politik dhe Ivan Stoiljkovic, zëvendëskryeministër për marrëdhënie me komunitetet, ndërsa Shaban Saliu është ministër pa portofol i ngarkuar për integrimin dhe zbatimin e dekadës së romëve.

Hristijan Mickoski, kryeministër i ri, foto: Sloboden Pechat, Slobodan Djuric

Ministër i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor dhe zëvendëskryetar i Qeverisë është Izet Mejiti, ministër pa portofol dhe zëvendëskryetar i Qeverisë përgjegjës për qeverisjen e mirë është Arben Fetai, ministri i Shëndetësisë Arben Taravari, Orhan Murtezani është zgjedhur Ministër i Evropës. Çështjeve, ndërsa për ministër të Politikës Sociale, Demografisë dhe Rinisë është Fatmir Limani, ndërsa ministër i Ekonomisë është Besar Durmishi. Igor Filkov është ministër i ri i Drejtësisë, ndërsa Goran Minçev ministër i Administratës Publike.

Hristijan Mickoski Kryeministër, foto Sloboden Pechat Slobodan Gjuriq

 

Me miratimin e përbërjes së re të qeverisë në Kuvend, Hristijan Mickoski u bë kryeministri i 13-të, i cili do të udhëheqë qeverinë e 20-të që nga shpallja e pavarësisë së vendit.

Ditën e djeshme ka nisur seanca e qeverisë, ku janë regjistruar gjashtëdhjetë deputetë për fjalë.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës