Shmangni helmimin: Sa mish mund të ruani në frigorifer dhe frigorifer për sa kohë?

mish
Foto: Profimedia

Ruajtja e ushqimit shpesh ngre shumë pyetje, veçanërisht kur bëhet fjalë për mishin. Secili lloj i mishit ka një afat të ruajtjes në frigorifer ose frigorifer. Këtu janë disa këshilla për t'ju ndihmuar të filloni:

Pulave

Mishi i freskët i pulës ose i gjelit të detit në një frigorifer të rregullt zgjat një deri në dy ditë, dhe në ngrirje deri në një vit, në një temperaturë prej -18 gradë.

Mishi i pulës së gatuar duhet të hahet më së voni të nesërmen, dhe i ngrirë mund të zgjasë 2-3 muaj.

mish i kuq

Mund të zgjasë deri në pesë ditë në frigorifer, dhe të ngrijë nga 4 në 12 muaj. Mishi i kuq i gatuar mund të futet në frigorifer deri në tre ditë, dhe deri në gjashtë muaj në frigorifer.

Mish i grirë

Mishi i grirë (viçi, viçi, mishi i derrit dhe përzierjet e tyre) në një frigorifer të rregullt zgjat deri në dy ditë, dhe i ngrirë deri në katër muaj.

Pecon, salcice dhe shijshme

Bestshtë më mirë të hani proshutë dhe shijshme brenda një jave. Suxhuket e freskëta zgjasin deri në dy ditë, ndërsa pihen rreth pesë. Të ngrirë mund të zgjasë deri në dy muaj.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës