Shmangni helmimin: Sa mish mund të ruani në frigorifer dhe frigorifer për sa kohë?
Ruajtja e ushqimit shpesh ngre shumë pyetje, veçanërisht kur bëhet fjalë për mishin. Secili lloj i mishit ka një afat të ruajtjes në frigorifer ose frigorifer. Këtu janë disa këshilla për t'ju ndihmuar të filloni:
Pulave
Mishi i freskët i pulës ose i gjelit të detit në një frigorifer të rregullt zgjat një deri në dy ditë, dhe në ngrirje deri në një vit, në një temperaturë prej -18 gradë.
Mishi i pulës së gatuar duhet të hahet më së voni të nesërmen, dhe i ngrirë mund të zgjasë 2-3 muaj.
mish i kuq
Mund të zgjasë deri në pesë ditë në frigorifer, dhe të ngrijë nga 4 në 12 muaj. Mishi i kuq i gatuar mund të futet në frigorifer deri në tre ditë, dhe deri në gjashtë muaj në frigorifer.
Mish i grirë
Mishi i grirë (viçi, viçi, mishi i derrit dhe përzierjet e tyre) në një frigorifer të rregullt zgjat deri në dy ditë, dhe i ngrirë deri në katër muaj.
Pecon, salcice dhe shijshme
Bestshtë më mirë të hani proshutë dhe shijshme brenda një jave. Suxhuket e freskëta zgjasin deri në dy ditë, ndërsa pihen rreth pesë. Të ngrirë mund të zgjasë deri në dy muaj.