Ivanovska: Kontesti mes prokurorisë dhe policisë financiare tregon dobësitë sistematike në funksionimin e të dyja institucioneve

Biljana Ivanovska kryetare e KSHPK - Foto: “Shtypi i Lirë” / Dragan Mitreski

Përmes mosmarrëveshjes mes Prokurorisë së Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit dhe Administratës së Policisë Financiare, dobësitë sistemike në funksionimin e të dyja institucioneve, sipas kryetarit të Komisionit Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit (KSHPK) dalin në pah. , Biljana Ivanovska.

Ivanovska në një paraqitje mysafire në televizionin Sitel thotë se duhet të ndërtojmë institucione të forta që do t'i ekspozojnë të gjitha parregullsitë.

- Nga sa di unë si për njërin ashtu edhe për tjetrin, të gjitha subjektet që vijnë në të dyja institucionet nuk shpërndahen sistematikisht, elektronikisht përmes softuerëve, por shpërndahen nga personat përgjegjës të tyre, njerëzit e parë të institucioneve. Kjo hap mundësinë e veprimit subjektiv të personave përgjegjës, por krijon edhe rrezik të lartë shantazhi dhe korrupsioni. Kjo duhet të eliminohet, tha Ivanovska.

Sipas Ivanovskës, nëse do të kishte një qasje sistematike në shpërndarjen e lëndëve, një kërkim i tillë dhe një problem i tillë nuk do të kishte ndodhur.

Ajo theksoi se në DHPGJS vijnë edhe raporte anonime, por të gjitha, siç theksoi, hyjnë në softuer dhe më tej i shpërndahen nga njëra anë një anëtari të komisionit, nga ana tjetër një këshilltari, i cili do të punojë. me anëtarin.

- Pra, nuk ka asgjë të qëllimshme. Gjithçka është e rastësishme ashtu siç bëhet në softuer, theksoi Ivanovska.

Një peticion për këtë rast drejtuar DKSK-së, Ivanovska thotë se nuk ka ardhur dhe se nuk ka nevojë që tash të përfshihen.

Video e ditës