Receta italiane: Zabayone, një ëmbëlsirë e shijshme me vetëm tre përbërës

Vera e ëmbël, vezët dhe sheqeri janë gjithçka që ju nevojitet për një krem të trashë dhe të papërmbajtshëm që mund ta servirni me biskota, t'i spërkatni me copëza çokollate, ta përdorni si mbushje për petullat ose ta servirni në gota të larta me frutat tuaja të preferuara.
Zabaione është një ëmbëlsirë italiane që, sipas disa teorive, daton në gjysmën e dytë të shekullit të 15-të, kur receta u botua në koleksionin e dorëshkrimeve në Bibliotekën Morgan Cuoco Napoletano. Të tjerët pohojnë këtë murgu San Pasqual e Torinos në shekullin e 16-të përshkruante kremin e shijshëm kundër lodhjes kur gratë ankoheshin për burrat e tyre dembelë.
Kjo recetë u shërbeu si një pije freskuese në Venecia dhe kuzhinierja e Rilindjes Bartolomeo Scapi përmirësoi recetën me kanellë.
Përbërësit e nevojshëm
- 3 të verdha të vezëve
- 3 lugë çaji sheqer
– Verë sipas dëshirës
Trajnimi
Rrihni të verdhat e vezëve dhe sheqerin me një mikser elektrik në një tas mesatar derisa të bashkohen plotësisht. Vendoseni tasin e përzierjes mbi një tenxhere të mesme me ujë të zier. Shtoni gradualisht verën dhe përzieni butësisht në avull derisa të përftoni një krem të trashë. Do t'ju duhen pesë deri në dhjetë minuta.