Diva italiane e filmit Gina Lollobrigida do të kandidojë në zgjedhjet parlamentare në moshën 95-vjeçare

Foto: Profimedia

Diva e filmit italian Gina Lolobrigida (95) njoftoi se do të kandidojë për Senatin italian në zgjedhjet parlamentare të 25 shtatorit.

“Jam lodhur duke dëgjuar politikanë që grinden me njëri-tjetrin pa bërë fare punë”, tha ajo në një intervistë të botuar në gazetë. Corriere della Sera të hënën.

“Italia është në gjendje të keqe, dua të bëj diçka të mirë dhe pozitive”, tha aktorja.

Lollobrigida kërkon të kandidojë në listën e kandidatëve, ku përfshihet edhe Partia Komuniste.

Ndër të tjera ajo tha se para se të merrte vendimin e saj ka folur me avokatin e saj. Ish-aktorja ka një kujdestar të caktuar nga gjykata pas një mosmarrëveshjeje familjare prej vitesh dhe për këtë arsye nuk lejohet të marrë vendime të pavarura për pronën e saj.

Lollobrigida u përpoq të fillonte një karrierë politike në vitin 1999, kur kandidoi Parlamenti Evropian, por nuk fitoi numrin e kërkuar të votave.

“Gjithsesi, ishte një eksperiencë. Në jetë mund të humbësh dhe mund të fitosh”, tha aktorja legjendare.

FOTO + VIDEO | Ja pse gjithë bota i vjen keq për italianen më të bukur: Ajo është gjallë dhe të gjithë rrëmbejnë për pasurinë e saj!

 

Video e ditës