Kërkimet kanë treguar pse Instagram shfaq më shumë lakuriqësi sesa përmbajtjet e tjera!

Një sondazh i Rrjetit Evropian të Gazetarisë së të Dhënave ka zbuluar diçka që shumë përdorues të Instagram-it e kanë vërejtur tashmë, por nuk mund ta provojnë. Burimi juaj do të tregojë më shpesh foto të njerëzve që veshin më pak rroba.

Paragjykimi i algoritmit që Instagram përdor për të zgjedhur përmbajtjen që do të shfaqet, e cila lidhet më pak me preferencat e vetë përdoruesve, por ky hulumtim gjithashtu tregon se pa hyrjen paraprake të përdoruesve të rinj të Instagram, akoma më shumë lakuriqësi do të shfaqet.

Instagram

Nga më shumë se 2.400 foto të postuara nga influencuesit gjatë sondazhit, 21% u etiketuan "lakuriq" dhe pritej që afërsisht i njëjti numër t'u tregohej ndjekësve të tyre.

https://algorithmwatch.org/en/story/instagram-algorithm-nudity/

Sidoqoftë, në fund, fotografi të tilla u treguan deri në 30%. Trupat femra të zhveshur kishin 54% më shumë gjasa të shiheshin nga më shumë përdorues, ndërsa burrat 28% më shumë të shiheshin.

Shpjegimi për këtë fenomen është fakti që Facebook dhe Instagram përdorin algoritme të përparuara që vlerësojnë se sa postimi do të shkaktojë reagime në formën e pëlqimeve dhe komenteve, kështu që ata i japin përparësi përmbajtjes së tillë.

Algoritmi gjithashtu merr parasysh sjelljen e kaluar të miliona përdoruesve, të cilët padyshim që preferojnë lakuriqësinë, kështu që ekziston një situatë ku shumëzohen dukuritë që ndodhin më shpesh dhe kështu janë në një rreth.

Facebook dhe Instagram mohojnë që të analizojnë përmbajtjen e fotove dhe se i japin përparësi lakuriqësisë, por ata përsërisin se përdoruesve u tregohet përmbajtje që ata mendojnë se do të jetë interesante.

Video e ditës