Shlyen borxhet financiare të FC Pelisterit, Micevski zgjidhet drejtor sportiv

kalorës pelister
Komuna e Manastirit filloi punën për stabilizimin e KF Pelister / Foto: facebook.com/OpstinaBitola

Komuna e Manastirit, filloi punën për stabilizimin Klubi i Futbollit Pelister dhe krijimi i një baze, buxheti dhe menaxhimi të mirë, i cili do të kontribuojë në zhvillimin sportiv të klubit.

Kryetari i Komunës së Manastirit, në konferencën e sotme për media informoi për procedurat e realizuara të vetëqeverisjes së re lokale në periudhën aktuale, si dhe për aktivitetet që do të pasojnë.

– Atë që e kemi paralajmëruar pak ditë më parë, se si komunë qëndrojmë pas Klubit Futbollistik Pelister, tashmë po e realizojmë. Duke pasur parasysh situatën aktuale, si dhe nevojën për të vepruar shpejt, tashmë kemi paguar detyrimet e prapambetura të klubit për muajt tetor, nëntor dhe dhjetor 2021.

Kështu që nga data 01.01.2022 janë rregulluar detyrimet financiare të klubit, për të krijuar bazë për mirëfunksionim të mëtejshëm dhe përgatitje për arritjen e rezultateve të mira. Përveç zgjidhjes së problemeve financiare, filluam edhe zgjidhjen e problemeve të tjera me të cilat po përballet klubi.
Dua të njoftoj opinionin se drejtor i ri sportiv i klubit është Vanço Micevski.

Këtu janë me ne emrat e mëdhenj të futbollit, legjendat e futbollit Manastir Mitko Stojkovski, Toni Micevski, Sasho Zdravevski, Spase Ristevski dhe Zlatko Cvetanovski, me të cilët në të kaluarën kemi pasur takime dhe takime koordinuese ku kemi biseduar për të ardhmen e klubit, dhe veçanërisht më vjen mirë që pranuan dorën e shtrirë nga Komuna e Manastirit, për të dhënë mbështetje dhe për të qenë pjesë e procesit të promovimit sportiv të klubit. Me aktivitetet e realizuara, si dhe me punën që na pret në periudhën e ardhshme, pres që të arrijmë stabilizimin e klubit, dhe si mbështetje në atë drejtim pres një qëndrim korrekt nga pronarët e mëparshëm, për të vepruar sa më shpejt. dhe në mënyrë të përshtatshme në interes të këmbëve të klubit "dhe rikuperimin e tij të plotë nga situata e palakmueshme në të cilën e gjetëm - tha kryetari i Komunës së Manastirit, Toni Konjanovski.

Micevski shprehu besimin se FC Pelister do ta rikthejë pozitën e vërtetë si brend në futbollin maqedonas, nga ku do të vazhdojnë të dalin futbollistë të mirë. Në këtë drejtim do të punojnë edhe trajnerët në shkollë, në mënyrë që 70% e lojtarëve të jenë në shtëpi, nga shkolla e Manastirit, dhe kështu të gatshëm të jenë edhe më tutje bartës të klubit.

Video e ditës