Zhduk një i ri nga Manastiri dhe një vajzë nga Turqia, edhe pas 67 personave MPB është ende në kërkim.

Nga 2010 janari 1.440 deri dje në territorin e Maqedonisë janë raportuar të zhdukur 1.373 persona të gjinive dhe moshave të ndryshme. Janë gjetur 67 persona, ndërsa nuk ka të dhëna për XNUMX persona të zhdukur që janë ende në kërkim.

Një vajzë nga Turqia и djali nga Manastiri në rrethana të paqarta u zhduk në gjashtë ditët e fundit në territorin e vendit. Për vajzën 20 vjeç Zinur Dashdemiri dihet se ajo ka ardhur në Shkup si turiste. Ajo u pa për herë të fundit pesë ditë më parë dhe prej atëherë është zhdukur. Të dashurit e saj i pyesin qytetarët nëse dinë për zhdukjen e saj të lajmërojnë policinë apo ambasadën turke në Shkup. Ndihmë në kërkimin e të riut të zhdukur nga Manastiri Nikolce Nikollovski luten të afërmit e tij, por edhe miqtë e tij.

-Njerëzit tanë, të gjithë kërkojmë ndihmë, shoku ynë Nikolce Nikollovski prej dje pasdite është zhdukur. Ai doli nga shtëpia rreth orës 15 të datës 13 maj, për herë të fundit është parë në pikën e karburantit “Makpetrol” tek “Transcop”, duke drejtuar një “Ford Fiesta” me targa. Ju lutemi nëse dikush merr vesh ose di diçka, telefononi në çdo kohë në numrin 070-360-520 - lajmërojnë miqtë e tij në rrjetet sociale.

Policia deri më sot nuk ka informacion konkret për këta dy persona të zhdukur. MPB gjithashtu nuk ka përgjigje për fëmijën Petar Djoboski, që babai i tij të premten, më 25 shkurt të këtij viti ka raportuar për zhdukjen e tij në zonën e fshatit Vrbsko, komuna e Prilepit. Kërkimi për këtë fëmijë zgjati me ditë të tëra. Menjëherë janë marrë masat për gjetjen e tij dhe në kërkim janë angazhuar 102 efektivë policie, një helikopter, qen shërbimi dhe një dron.

Në kërkim janë përfshirë edhe pjesëtarët e Njësitit Territorial Zjarrfikës Prilep, pjesëtarë të shërbimit të shpëtimit”.Zlatovrv", Shoqata e gjuetise"MukozaPrilep, banorë të fshatrave përreth, si dhe qytetarë vullnetarë nga disa qytete, por pa sukses. Prej tre muajsh nuk ka asnjë gjurmë të Pjetrit të vogël.

“Apelojmë tek të gjithë qytetarët nëse kanë ndonjë informacion që do të ndihmonte për gjetjen e fëmijës, ta ndajnë menjëherë me policinë dhe të ndihmojnë në kërkim”, thuhet në apelin e MPB-së.

Ata janë zhdukur në mënyrë misterioze në katër muajt e fundit Violeta Krstevska - Janevska (1961) nga Shkupi ujë me gaz i cili kishte veshur një pallto të zezë, tuta blu blu, xhup dhe këpucë të zeza, si dhe Ivanova Rada (1938) nga fshati i Shkupit Volkovo që kishte veshur një pulovër vishnje, tuta blu, një shami. Ajo vuan nga demenca dhe lëvizte shtrembër me ndihmën e patericave.

Qytetari i Shkupit Krsto Kostovski, 83 vjeç, u zhduk më 2020 shtator XNUMX dhe u zhduk po atë vit Marija Brzakova (29) nga fshati Strumicë Bosilovë. Gruaja nga Velesi Icana Arsoska (56 vjeç) u zhduk më 22 mars tetë vjet më parë, a Angel Stojanov (33 vjeç) u zhduk më 2012 mars XNUMX.

Kërkimi vazhdon për të voglin Љunturije Iseni nga Shkupi Trubarevo. Ajo nuk është më shumë se 10 vjeç dhe kur u zhduk ishte vetëm pesë.

Subaj Shakiri nga Krushopek i Shkupit është zhdukur që nga marsi i vitit 2002. Ata kanë një fat të ngjashëm Mitat Ibraimi, Dane Memedi и Mirsada Heldovi. të cilat u zhdukën në vitin 2010 dhe ende nuk janë gjetur. Ata janë ende në kërkim përmes një njoftimi ndërkombëtar. Ata mungojnë në vendet ku kanë jetuar. Këta janë vetëm disa nga seria e emrave të bashkëqytetarëve tanë të gjinive, etnive dhe feve të ndryshme për të cilët as autoritetet më të afërta dhe as autoritetet hetuese nuk e dinë se ku ndodhen. Disa prej tyre u panë duke lënë shtëpitë e tyre nga të dashurit e tyre, dhe disa nuk u panë nga askush ditën kur u zhdukën.

Në vitin 2010, gjashtë vjeçari u zhduk në mënyrë më misterioze Angela Gjorgjioska nga fshati Dunjë i Prilepit. Disa prej mbetjeve të saj u gjetën pas pak në zonën e fshatit Pestani, e cila është vetëm pak kilometra nga Dunja. Anxhela e vogël u zhduk në korrik të atij viti pasi doli nga shtëpia e të afërmve në fshat Ftua ajo shkoi vetëm në shtëpi. Gjurma humbet në gjysmë të rrugës. Deri më sot, askush nuk e di se si u zhduk ky fëmijë.

Nga 2010 janari XNUMX deri dje në territorin e Maqedonia 1.440 persona të gjinive dhe moshave të ndryshme janë raportuar të zhdukur. Janë gjetur 1.373 persona, ndërsa nuk ka të dhëna për 67 persona të zhdukur që janë ende në kërkim. Me kalimin e muajve dhe viteve, hetuesit marrin gjithnjë e më pak informacion ose informacion për të zhdukurit.

Raporti i "Free Press": Dhimbja e Brzakovi për Marijen e zhdukur rëndon mbi Bosilovë

Video e ditës