Inspektorët po krehin tregjet dhe baret përgjatë Detit të Zi

Plazhi i Detit të Zi në Bullgari/ Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Nga dita e djeshme deri në mesin e shtatorit, kur nis sezoni aktiv turistik veror, Drejtoritë Rajonale për Sigurinë Ushqimore në Burgas, Varna dhe Dobrich nisin me kontroll të shtuar në tregtinë e ushqimeve dhe objektet e hotelierisë publike.

Objektet e shitjes me pakicë të ushqimit do të inspektohen; objekte të lëvizshme, të përkohshme dhe sezonale; objekte me aktivitet hotelierie; objektet hotelierike, përfshirë. dhe ato që ndodhen në territorin e komplekseve hoteliere; vende turistike që ofrojnë shërbim “all inclusive” etj., të vendosura në territorin e rrethit përkatës.

Do të kryhen inspektime për të përcaktuar përputhshmërinë e kantiereve me kërkesat e legjislacionit ekzistues: pajtueshmëria e stokut dhe pajisjeve të ndërtimit; sistemet e menaxhimit të sigurisë ushqimore në vend; origjinën dhe ruajtjen e duhur të lëndëve të para dhe ushqimit; periudhat e ruajtjes së ushqimit; pajtueshmërinë me kërkesat për sigurimin e informacionit ushqimor për konsumatorët; prania e kartelave shëndetësore personale të certifikuara të personelit, etj.

Theksi do të vihet në etiketimin korrekt të produkteve të qumështit të ofruara në objektet e inspektuara dhe gjurmueshmërinë e furnitorëve të tyre. Inspektorët gjithashtu do të monitorojnë kushtet e përshtatshme për larjen dhe dezinfektimin e pajisjeve të punës, pajisjeve dhe objekteve për larjen dhe tharjen e duarve; rrobat e përshtatshme të punës dhe pajisjet mbrojtëse personale.

Nëse konstatohen moskonformitete, do të ndërmerren veprime në përputhje me legjislacionin në fuqi për ushqimin, njofton portali Novinite.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës