Informacion nga KON në lidhje me kontrollin nga shërbimet e MPB-së

foto: Komiteti Olimpik Maqedonas

Në frymën e funksionimit plotësisht transparent dhe të përgjegjshëm të Komiteti Olimpik Maqedonas (IOC), sot (19.02.2024) sherbimet nga Ministria e Punëve të Brendshme (MPB) zyra e KON-së kërkoi dokumentacionin në lidhje me Asamblenë e Rregullt Zgjedhor të mbajtur më 8 shkurt 2024.

IOC-ja u ka siguruar të gjithë dokumentacionin e kërkuar me procesverbal, i cili përfshin:

– Video incizim i plotë i kuvendit zgjedhor
– Statuti, Rregullorja e Punës dhe Karta Olimpike
– Mendimet e gjykatës së arbitrazhit sportiv
– Deklarata nga anëtarët e komisionit verifikues

Si një organizatë sa më transparente dhe e hapur për bashkëpunim me të gjitha autoritetet, institucionet dhe organizatat kompetente, KON-ja është e befasuar nga procedura e disa institucioneve shtetërore të cilat sipas dispozitave ligjore nuk kanë kompetencë të kontrollojnë procedura për mbajtjen dhe mbajtjen e kuvendit zgjedhor, si dhe vendimet e sjella në atë kuvend. Është e qartë se dikujt i shqetëson rezultati i asamblesë së rregullt zgjedhore të KON-së dhe vendimet e marra nga delegatët dhe prandaj fushata e zezë kundër kryesisë së KON-së nuk ndalet.

Vendimet e marra në kuvendin zgjedhor dhe zgjedhja e Daniel Dimevskit kryetar i KON-it për katër vitet e ardhshme janë marrë publikisht dhe sipas dispozitave të parapara në aktet ligjore të organizatës. Këto vendime dhe zgjedhja e presidentit u mirëpritën nga organizatat më të larta olimpike ndërkombëtare, si Komiteti Olimpik Ndërkombëtar (IOC), Komiteti Olimpik Evropian (EOC), Shoqata e Komiteteve Olimpike Kombëtare (ANOC), Komiteti Ndërkombëtar i Lojërat Mesdhetare (ICMG), si dhe shumë Komitete Olimpike Kombëtare.

Në frymën e punës së mëparshme, IOC do të vazhdojë të punojë vetëm ashtu siç mundet dhe duhet, në mënyrë publike dhe transparente, pavarësisht nga përpjekjet e individëve dhe grupeve për të diskredituar menaxhmentin dhe organizatën.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës