Asetet e Top Shop dhe Dormeo janë në rënie - më së shumti i detyrohen taksave dhe kompanive televizive

Foto: Facebook

Administratori i falimentimit të Studio Moderna – shitje TV, kompania që zotëron markat Top Shop, Dormeo dhe Delimano, njoftoi shitjen e pjesës së mbetur të pajisjeve IT, pajisjeve dhe mallrave me vlerë rreth 113.000 mijë euro, për të cilat ofertat mund të dorëzohen deri më 28 qershor.

Prona e asaj kompanie në falimentim do të shitet në tërësi me negocim të menjëhershëm pas mbledhjes së ofertave me shkrim dhe përzgjedhjes së ofertuesit më të favorshëm. Shitja bëhet sipas parimit “shihet – bleu”, i cili përjashton të gjitha kundërshtimet e mëvonshme nga blerësi, theksohet në letrën e administratorit të falimentimit Josip Dujmoviq, shkruan Poslovni hr.

Vendimi për shitjen e pasurive të paluajtshme është marrë pas seancës së falimentimit të mbajtur në muajin prill, e cila shqyrtoi pretendimet e kreditorëve të Studio Moderna – shitja televizive dhe tabelën e plotësuar të pretendimeve të kreditorëve në shumën fillestare prej rreth 15,79 milionë euro.

Sipas tabelës së rinovuar të menaxherit të falimentimit Josip Dujmoviq, janë raportuar gati 300 kërkesa të kreditorëve, kryesisht punëtorë, prej të cilëve gati 220, të cilët pretendojnë rreth 780.000 mijë euro. Pretendimet e tyre më të vogla për paga të papaguara kapin vlerën rreth 300 euro, po ashtu janë raportuar edhe ato prej 15.949 dhe 18.355 euro dhe pretendimi më i madh në atë kategori është 37.533 euro.

Borxhet ndaj shtetit për tatim dhe mbitaksë mbi të ardhurat e kompanisë janë 159.286 14,8 euro dhe në grupin e kreditorëve të tjerë që pretendojnë rreth 587.000 milionë euro bien në sy pretendimet e kompanive të lidhura. Kreditorët më të mëdhenj kroatë janë Administrata Tatimore me një kërkesë prej mbi 489.807 euro, e ndjekur nga RTL Croatia me 200.000 dhe HRT me një kërkesë prej pak më shumë se XNUMX euro.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 100 DENARË

Video e ditës