Elon Musk shkroi në Twitter se po blinte Manchester United, më pas shpjegoi se po bënte shaka

Elon Musk, CEO i Tesla / Foto: EPA-EFE / ALEXANDER BECHER

Miliarderi Elon Musk, pronari i Tesla dhe SpaceX, njoftoi përmes Twitter synimin e tij për të blerë ekipin anglez të futbollit Manchester United.

Në postimin në Twitter, i cili pasoi një tjetër në të cilin Musk tha se mbështet "anën e majtë të Partisë Republikane dhe anën e djathtë të Partisë Demokratike", ai shkroi:

“Po e blej edhe Manchester Unitedin, faleminderit”.

Në fillim nuk ishte e qartë nëse njeriu më i pasur në botë ishte serioz për të bërë një ofertë për blerje, por më vonë u kthye për të shpjeguar se e gjitha ishte një shaka.

“Jo, kjo është një shaka e vjetër në Twitter. "Unë nuk blej asnjë ekip sportiv." përgjigjet Maska e pyetjes së një përdoruesi Twitter. Ai shtoi megjithatë se Manchester United është skuadra që ka mbështetur që në fëmijëri dhe nëse ndonjëherë blen një klub sportiv, ai do të jetë United.

Klubi anglez, i cili prej dhjetë vitesh është i listuar në bursën e Nju Jorkut, është një nga kompanitë sportive më të vlefshme në botë dhe ka një vlerë tregu prej 2,08 miliardë dollarësh.

Video e ditës