Elon Musk i ofroi 5.000 dollarë një adoleshenti që të ndalonte ndjekjen e avionit të tij, ai kërkoi 50 dollarë

Elon Musk / Foto: Facebook

CEO i Tesla, Elon Musk, i ofroi 5.000 dollarë 19-vjeçarit për të mbyllur llogarinë e tij në Twitter, e cila gjurmon fluturimet e tij private, tha adoleshenti për Protocol.

Jack Sweeney mban 15 profile të gjurmimit të fluturimeve me ndihmën e një boti që ai krijoi që njofton automatikisht kur një aeroplan i famshëm ngrihet ose ulet në një aeroport.

Profili i Sweeney, i cili ndjek fluturimet e Musk, ka më shumë ndjekës, me më shumë se 97.000 dhe popullariteti i tij e shtyu Musk t'i dërgonte një mesazh të drejtpërdrejtë adoleshentit.

“Nuk më pëlqen ideja se më qëlloi një i çmendur”, tha Musk në mesazh, duke i ofruar 5.000 dollarë Sweeney-t për të çaktivizuar llogarinë, sipas Protokollit.

"A ka mundësi që të rritet në 50.000 dollarë?" "Do të ishte një mbështetje e madhe për kolegjin tim dhe ndoshta do të më lejonte të blija një makinë, ndoshta edhe një Model 3," u përgjigj Sweeney.

Shkëmbimi i fundit mes Musk dhe Sweeney u bë një javë më parë, kur Sweeney tha se do ta fshinte llogarinë pa para nëse Musk do t'i jepte një stazh në kompaninë e tij.
Adoleshenti tha se Musk nuk e kishte lexuar ende mesazhin.

Sweeney i shpjegoi Musk-ut se si arriti të gjente informacione të disponueshme publikisht në lidhje me avionin e tij privat për të krijuar një algoritëm që poston automatikisht statusin e fluturimeve të Musk në Twitter.

Edhe pse statusi i fluturimeve të Musk është informacion publik, vetëm ata që e njohin mirë industrinë e dinë se ku t'i gjejnë ato, shkruan Protocol.

Video e ditës