ISHP dëgjon për herë të parë për vdekje të dyshuara pas vaksinimit kundër Covidium

Vaksinimi Boris Trajkovski covid-19
Pika e pushimeve SC "Boris Trajkovski" / Shkup / Foto: EPA-EFE / GEORGI LICOVSKI

Drejtori i Institutit të Shëndetit Publik (ISHP), dr. Shaban Memeti, tha për Sloboden Pecat se MALMED asnjëherë nuk u kishte dorëzuar atyre raporte se kishte dyshimet se dy pacientë kanë vdekur pas vaksinimit kundër Covid. Rrjedhimisht nuk është formuar asnjë komision për të hetuar këto dyshime, thotë doktor Memeti.

Agjencia për Barna dhe Pajisje Mjekësore sot në një konferencë për media tha se kanë marrë dy raporte për vdekje të dyshuar pas marrjes së vaksinës kundër Covidium në një pacient 53-vjeçar dhe 85-vjeçar me Covid. Sipas shefit të departamentit në MALMED, një raport është i muajit prill, ndërsa tjetri i shtatorit të këtij viti dhe të dhëna të tilla janë dërguar në ISHP për t'u shqyrtuar nga komisioni.

Megjithatë, ISHP mohon që dikush të ketë raportuar dyshime për vdekje pas vaksinimit kundër Covid-19.

Video e ditës