IEA: BE importoi 70 për qind më pak gaz nga Rusia në korrik

Kompresor gazi
Foto: EPA / PILIPEY ROMANE

Në korrik, importi i gazit natyror rus në Bashkimin Evropian është ulur me rreth 70 për qind në bazë vjetore, me vëllime mesatare ditore nën 100 milionë metra kub, sipas njoftimit të sotëm të Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë (IEA).

Në korrik të vitit të kaluar, gazi i importuar nga Rusia në Evropë arriti në rreth 300 milionë metër kub në ditë dhe ekspertët e IEA për muajt e mbetur të vitit 2022 parashikuan një rënie nën nivelin e 80 milionë metër kub në ditë.

Në shtatë muajt e parë të vitit të kaluar, vendet anëtare të BE-së importuan rreth 400 milionë metër kub gaz rus në ditë, ndërsa në të njëjtën periudhë të vitit aktual, sasitë janë tashmë 240 milionë metër kub në ditë.

Video e ditës