Ijet Memeti po shqyrton dorëheqjen nga posti i nënkryetarit të Këshillit të Prokurorëve Publikë.

Ijet Memeti, anëtari i Këshillit të Prokurorëve Publikë i cili aktualisht është nën masat e sigurimit nën dyshimin se ka marrë shpërblim për ndikim të kundërligjshëm, sot nuk ka ardhur në seancën e Këshillit.

Siç ka bërë të ditur kryetarja e SJORM-it, Dusica Dimitrieska, Mejiti e ka njoftuar menjëherë para fillimit se nuk do të marrë pjesë në seancën e sotme.

“Menjëherë para seancës më njoftoi se nuk do të jetë i pranishëm dhe është i mendimit që të tërhiqet nga pozita e nënkryetares së Këshillit të prokurorëve publikë”, tha Dimitrieska.

Memeti është i dyshuari i dytë në hetimin për marrjen e shpërblimit për ndikim të kundërligjshëm në të cilin është i përfshirë edhe gjyqtari suprem Nake Georgiev.

Në një deklaratë për media pas përcaktimit të masave të kujdesit javën e kaluar, i dyshuari Memeti para Kriviçenit tha se është në interesin e të gjithëve që procedura të përfundojë sa më shpejt.

- Është në interesin tim dhe interesin e publikut që autoritetet të përfundojnë punën e tyre sa më shpejt. Kjo sigurisht që më prek mua si qenie njerëzore, megjithatë nuk është mirë të flas para mediave për një çështje që po zhvillohet në gjykatë. Ju siguroj se do të përfundojë shumë shpejt dhe do të dalë se nuk kam bërë asgjë kundërligjore, tha Memeti.

Për raportet me gjyqtarin suprem Georgiev, ai tha se i njeh të gjithë gjyqtarët dhe prokurorët dhe është mik me ta, por se nuk ka biseduar për lëndët.

Gjykatësi suprem Nake Georgiev, për shkak të dyshimeve se mund të pengojë procedurën penale duke ndikuar te dëshmitarët dhe rrethanat që tregojnë se do ta kryejë apo përsërisë veprën penale, i është caktuar masa e paraburgimit në kohëzgjatje prej 30 ditësh.

Dy të dyshuarit janë pjesë e hetimeve të hapura nga OJO GOKK dhe dyshohet se kanë marrë “shpërblim për ndikim të paligjshëm”.

Hetimi është hapur pas veprimit të Ministrisë së Punëve të Brendshme, i cili vjen pas kallëzimit të mëparshëm të djalit të një të pandehuri në një rast që po zhvillohet në Prokurorinë Themelore Publike për ndjekjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit.

Këshilli sot mban seancën e 103-të ku po shqyrton informacionin e dhënë nga koordinatorët për zonën e Prokurorisë së Lartë Publike të Manastirit.

 

Bastisja e Ijet Memetit, anëtar i Këshillit të Prokurorëve Publikë, në lidhje me të njëjtin rast si gjyqtarja Naqe Georgiev.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës