Pjata ideale për ditët e verës: Sallatë orientale
Në ditët e verës, sallatat freskuese janë një zgjedhje e shkëlqyer si një pjatë anësore perfekte për pjatën kryesore. Sallata orientale është një nga më të preferuarat në këto ditë të nxehta. Përveç servirjes si pjatë anësore në tryezën familjare, mund ta merrni me vete edhe në një udhëtim si një vakt i shpejtë që do t'ju ngopë dhe nuk ka nevojë të ruhet në frigorifer sepse salca në ai përbëhet nga përbërës të thjeshtë që tolerojnë temperaturat e larta.
PGRRBRSIT:
• lakër vjollcë 1/2 kokë
• karrota 1
• rrënjë selino 100 g
• qepë lejla 1 kokë e madhe
• sheqer i verdhë 1 lugë çaji
• rrush i thatë 100 g
• kripë për shije
• uthull molle sipas shijes
• vaj kungulli për shije
P PRGATITJA:
Thithni rrushin e thatë në ujë. Qepën e purpurt e presim në rripa të holla, i hedhim kripë, i hedhim sheqer të verdhë dhe i hedhim uthull. Grini me duar qepën e kalitur në mënyrë që të thithë mirë erëzat dhe lëreni të qëndrojë për 10 minuta në një tas. Lakrën e grijmë hollë, karrotën dhe selinon e presim në rripa të hollë ose i grijmë në rende të trashë.
Vendosni lakrën në një tas të madh, kriposni dhe grijeni pak me duar. Shtoni qepën dhe përziejini gjithçka mirë me një lugë druri. Në fund shtojmë karotën dhe selinon, mbulojmë me vaj dhe i përziejmë të gjithë përbërësit së bashku. Kulloni rrushin e thatë nga uji dhe shtoni si dekor në sallatë.
Ju bëftë mirë!