Pjata ideale për ditët e verës: Sallatë orientale

Foto: Unsplash

Në ditët e verës, sallatat freskuese janë një zgjedhje e shkëlqyer si një pjatë anësore perfekte për pjatën kryesore. Sallata orientale është një nga më të preferuarat në këto ditë të nxehta. Përveç servirjes si pjatë anësore në tryezën familjare, mund ta merrni me vete edhe në një udhëtim si një vakt i shpejtë që do t'ju ngopë dhe nuk ka nevojë të ruhet në frigorifer sepse salca në ai përbëhet nga përbërës të thjeshtë që tolerojnë temperaturat e larta.

PGRRBRSIT:

• lakër vjollcë 1/2 kokë
• karrota 1
• rrënjë selino 100 g
• qepë lejla 1 kokë e madhe
• sheqer i verdhë 1 lugë çaji
• rrush i thatë 100 g
• kripë për shije
• uthull molle sipas shijes
• vaj kungulli për shije

P PRGATITJA:

Thithni rrushin e thatë në ujë. Qepën e purpurt e presim në rripa të holla, i hedhim kripë, i hedhim sheqer të verdhë dhe i hedhim uthull. Grini me duar qepën e kalitur në mënyrë që të thithë mirë erëzat dhe lëreni të qëndrojë për 10 minuta në një tas. Lakrën e grijmë hollë, karrotën dhe selinon e presim në rripa të hollë ose i grijmë në rende të trashë.

Vendosni lakrën në një tas të madh, kriposni dhe grijeni pak me duar. Shtoni qepën dhe përziejini gjithçka mirë me një lugë druri. Në fund shtojmë karotën dhe selinon, mbulojmë me vaj dhe i përziejmë të gjithë përbërësit së bashku. Kulloni rrushin e thatë nga uji dhe shtoni si dekor në sallatë.

Ju bëftë mirë!

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës