VMRO-DPMNE dhe Ristov caktuan seancat e Këshillit të Karposhit - njëra për çështje të këshillit, tjetra për mosdhënie të lejeve të ndërtimit.

Grupi këshillues i VMRO-DPMNE-së dhe koalicionit për Rindërtimin e Maqedonisë kanë lënë termin për nesër në orën 11 seanca e Këshillit të Komunës së Karposhit me një pikë të vetme të rendit të ditës - çështje këshillimore.

Ata sqarojnë se seanca e fundit e Këshillit është mbajtur më 7 qershor të këtij viti, më shumë se dy muaj më parë dhe në seancën e caktuar për 1 korrik, vetëm ka filluar diskutimi për rendin e ditës.

Pas tërheqjes së të gjithë agjendës nga kryetari i Komunës së Karposhit, Stevço Jakimovski, kryetari i Këshillit, përfaqësuesi i së majtës Branko Ristov dha pushim për koordinim. Në ndërkohë, të gjitha shërbimet komunale janë tërhequr nga seanca përmes telefonit. Pra, seanca e 11-të e Këshillit të Komunës së Karposhit është ende në pauzë për koordinim - sqarojnë këshilltarët në një postim në Facebook.

Sipas tyre, përpjekjet e mëvonshme për mbajtjen e seancës në periudhën prej 7 deri më 25 korrik kanë rezultuar të pasuksesshme, ndërsa Ristov është përgjigjur se nuk ka kushte për mbajtjen e seancës. Prandaj, gjashtë këshilltarë nga grupi këshillues i VMRO-DPMNE-së dhe koalicionit u pajtuan Neni 39 i Ligjit për Vetëqeverisjen Lokale, më 25 korrik ka paraqitur kërkesë për mbajtjen e seancës për çështje këshillimore.

Sipas këtij neni të ligjit, presidenti është i detyruar të caktojë një takim në përputhje me këtë kërkesë brenda 15 ditëve. Afati i fundit për caktimin e kësaj seance ishte data 8.08.2022 gusht 28.07.2022. Pas kërkesës së paraqitur siç duhet për seancë, më datë XNUMX patëm një takim koordinues me koordinatorin e grupit këshillimor të së majtës, ku u prezantuan arsyet e mbajtjes së seancës dhe mënyrat e realizimit të saj. Por nuk morëm përgjigje. Edhe pse kërkesa për mbledhje i është drejtuar kryetarit të Këshillit të Komunës së Karposhit, nga kryetari kemi marrë një përgjigje me urime për "ditë të bukura vere!" dhe arsyetimi se për shkak të festave vjetore shërbimet komunale nuk kanë mundësi të organizojnë seancë - informojnë këshilltarët.

Ata shtojnë se kryetari i Këshillit është thuajse i padisponueshëm për këshilltarët e Komunës së Karposhit dhe se nuk u përgjigjet thirrjeve as në telefon zyrtar. Mirëpo, siç thonë ata, pas presionit të grupit këshilldhënës të VMRO-DPMNE-së dhe koalicionit dhe grupit këshilldhënës të Nezavisnit për Karposhin, presidenti më në fund përmes telefonit i ka njoftuar se do të caktojë seancë më 18 gusht, për të cilën siç pretendojnë se ende nuk ka një ftesë zyrtare.

Ne anen tjeter, kryetari i Këshillit, Branko Ristov, ai përmes Facebookut ka informuar se për shkak të thashethemeve gjithnjë e më të zhurmshme që Jakimovski ende do të publikojë leje për të ndërtuar një pallat 28-katësh, ka dorëzuar vendim për thirrjen e seancës, me një pikë të rendit të ditës: Propozim – Vendim që të obligohet kryetari dhe komuna që të ndalojnë lëshimin e lejeve të ndërtimit, ndalimin e fillimit të ndërtimit dhe kryerjen e auditimit të DUP-it për lagjen e qytetit Z 05 blloku 08.

Sipas komunikimit me grupet këshillimore dhe deklaratave publike, vendimi duhet të kalojë “blerë”, me 15 vota; E majta 4, Nezavisni 2, GROM 2, VMRO-DPMNE 7. Mbetet të llogaritet se kush e mban fjalën dhe kush do ta shtyjë populizmin hipokrit. Pamundësia për të mbajtur sërish një seancë do të jetë një sinjal i qartë se cilat janë planet e kryetarit të bashkisë. Për më tepër, pamundësia nuk do të jetë vetëm një shkelje e ligjit, por edhe një akt brutal antidemokratik për të parandaluar që votuesit të përfaqësohen nga përfaqësuesit e tyre të zgjedhur - mendon Ristov.

 

Video e ditës