Në Nju Jork ishte edhe Vlatko Gjorçev, por në samitin “Concordia” u takua me ish-zyrtarë evropianë.

Foto: VMRO-DPMNE

Anëtar i Komitetit Ekzekutiv të VMRO-DPMNE-së Vlatko Gjorçev mori pjesë në samitin "Concordia" në Nju Jork, njoftoi partia.

Në kuadër të samitit, Gjorçev u takua në Nju Jork me disa ish-politikanë nga vendet evropiane, të cilët vijnë nga partitë e djathta dhe konservatore: Jose Manuel Barroso, ish-kryeministër i Portugalisë dhe President i Komisionit Evropian për dy mandate (2004 – 2014), me ish-kryeministrin e Spanjës Jose Maria Asnar, me të cilin ka biseduar për bashkëpunimin mes VMRO-DPMNE-së dhe partisë së tij, Partido Popullore.

Foto: VMRO-DPMNE

Gjorçev u takua edhe me Helle Thorning-Schmidt, ish-kryeministri i Danimarkës dhe anëtar aktual i bordit të Këshillit Atlantik në Uashington dhe Këshillit për Punët e Jashtme në Nju Jork.

“Në Samitin e Gjorçevit ka pasur një bisedë të mirë me Kolinda Grabar Kitaroviq, ish-presidenten e Kroacisë. Gjorçev e njoftoi për gjendjen në Maqedoni dhe e falënderoi për miqësinë ndaj Maqedonisë”, thuhet në komunikatën e VMRO-DPMNE-së.

Video e ditës