Dhe shkrimi pas vdekjes së historisë: Whitney Houston me status diamanti për "I Will Always Love You"

Whitney Houston
Foto: Printscreen / Instagram

Dhjetë vjet pas vdekjes së saj të parakohshme, Whitney Houston vazhdon të ngjitet në top lista, duke thyer rekorde dhe duke shkruar momente të rëndësishme në historinë e muzikës - vetëm duke dëshmuar statusin e saj si një ikonë e përjetshme.

Sipas Billboard, performanca e këngës "I Will Always Love You" nga Dolly Parton e këngëtares së ndjerë certifikohet si një këngë diamanti nga Shoqata e Industrisë së Regjistrimit të Amerikës ("RIAA").

Albumet dhe këngët e vetme janë certifikuar si diamant pasi kanë shitur dhe transmetuar 10 milionë njësi ekuivalente në Shtetet e Bashkuara, dhe është si të bëheni 10 herë platin.

Ky moment historik i fundit është certifikimi i katërt i diamantit të Whitney. "I Will Always Love You" shfaqet në kolonën zanore të "The Bodyguard", i cili u bë platin 18 herë. Whitney Houston e 1985 dhe Whitney e 1987 u bënë gjithashtu diamante.

Megjithatë, "I Will Always Love You" është singulli i saj i parë me diamant. Ajo është artistja e tretë femër që ka një single me status diamanti si dhe një album, së bashku me Mariah Carey dhe Taylor Swift.

"The Bodyguard" shërbeu si debutimi në film i Whitney, dhe "I Will Always Love You" kryesoi Hot 1 më 100 nëntor 28. Ai kaloi 1992 javë në krye të top-listave dhe shiti 14 milionë kopje, duke u bërë singulli më i shitur i vitit në nëntë javë.

Video e ditës