Dhe partneri i koalicionit të Kasamit, VMRO-DPMNE, e dënoi njoftimin skandaloz me “ulësen tetovare-shqiptare”.

Për njoftimin skandaloz të kryetarit ka reaguar sot pasdite edhe VMRO-DPMNE-Tetovë. Bilal Kasami, i cili në Facebook e quajti qytetin “Qendra Shqiptare në Maqedoninë e Veriut”.

VMRO-DPMNE është në koalicion me Besën në Tetovë – Kasami u bë kryetar komune pikërisht falë votuesve të partisë, ndërsa Besa e mban shumicën në Këshill me katër këshilltarët nga VMRO-DPMNE.

Ja reagimi nga Komiteti Lokal i VMRO-DPMNE-së në Tetovë:

Njoftimi i kryetarit Kasami në profilin e tij në Facebook, me të drejtë shkaktoi një stuhi reagimesh te maqedonasit. Me këtë reagim ndaj njoftimit të tij, ne si Komision Komunal i VMRO-DPMNE Tetovë dëshirojmë të theksojmë se kryetari i Komunës së Tetovës duhet të jetë i vetëdijshëm se promovimi i Tetovës si qendër e komunitetit nënkupton diskriminim ndaj popullit maqedonas dhe të gjithë të tjerëve që. jetojnë në Tetovë. Ne nuk do ta lejojmë këtë
Për ne Tetova është dhe do të jetë gjithmonë zemra e Maqedonisë dhe kurrë nuk do të jetë qendër e vetëm një komuniteti.

Kryetari Kasami ka mandat të ndjekë trendet e qyteteve evropiane dhe ne jemi të gjithë këtu për të punuar së bashku dhe për të kontribuar që Tetova të bëhet një qytet ku të rinjtë do të duan të jetojnë dhe jo një qytet që do të largohen. Kultura dhe fryma e jetës në Tetovë nënkupton bashkëpunim të ndërsjellë, respekt dhe ndërtim të kushteve më të mira të jetesës për të gjithë ata që jetojnë në Tetovë. Në fund duam të theksojmë se roli i kryetarit është të krijojë mundësi të barabarta për të gjithë, pa dallim kombësie dhe feje. Shpresojmë që kryetari Kasami tashmë e ka parë peshën e fjalëve në njoftimin e tij dhe është i vetëdijshëm për reagimet negative të bashkëkombësve të tij maqedonas”, thuhet në reagimin nga VMRO-DPMNE.

Për njoftimin e Kasamit paraprakisht ka reaguar edhe organizata komunale e LSDM-së në Tetovë, nga ku i kanë thënë kryetarit se “nuk ka orientim në hapësirë”. Por Kasami në reagimin e tij tha se nuk ishte “kryeqytet” siç raportohej, por “qendër shqiptare” dhe akuzoi se njoftimi është keqpërdorur duke i dhënë një drejtim tjetër.

Për Bilal Kasamin, Tetova është “selia e shqiptarëve në Maqedoninë e Veriut”

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës