Gjashtë interpretues të përzgjedhur për të konkurruar në Konkursin Kombëtar të Këngës dhe përfaqësuesin e Eurovision 2022

Eurovision 2022
Eurovision 2022

Në profilin zyrtar në Facebook të "Eurovision Maqedoni" sot këngët e përzgjedhura që do të hyjnë në konkurs Përzgjedhja kombëtare për këngë dhe përfaqësuese e Eurovision 2022 që do të mbahet në Torino të Italisë.

6 kompozimet e përzgjedhura, vepra bashkëkohore dhe origjinale, për të cilat komisioni vlerëson se secila prej tyre i plotëson kriteret e pritshme për pjesëmarrje dhe prezantim të MRT-së dhe vendit të ngjarjes më prestigjioze muzikore evropiane - Eurovision Song Contest, janë si më poshtë:

1. Interpretuese: Kalina Velkovska - Kaly
Titulli i kompozimit: "LOVE AND LIGHT"
Autor i muzikës: Davor Jordanovski
Autor i tekstit: Vesna Malinova
Arranzhimi: Nikolla Vaskov - Nino, Davor Jordanovski, Petar Lukiq

2. Interpretues: Yon Idy
Titulli i kompozimit: "DREAMS"
Autor i muzikës dhe tekstit: Yon Idy
Arranzhimi: Angel Kosev, Yon Idy

3. Kontraktor: Lara Ivanova
Titulli i kompozimit: "LULE E TRISHTIMIT"
Autori i muzikës: Robert Bilbilov
Autori i tekstit: Robin Zimbakov
Arranzhimi: Robert Bilbilov dhe Darko Dimitrov

4. Kontraktor: Viktor Apostolovski
Titulli i kompozimit: "SUPERMAN"
Autor i muzikës: Vladimir Dojçinovski
Autor i tekstit: Vladimir Dojçinovski dhe Viktor Apostolovski
Arranzhimi: Vladimir Dojcinovski

5. Kontraktor: Andrea Koevska – Andrea
Titulli i kompozimit: "CIRCLES"
Autor i muzikës: Aleksandar Masevski
Autor i tekstit: Aleksandar Masevski dhe Andrea Koevska
Arranzhimi: Aleksandar Masevski

6. Interpretues: Boris Cvetanovski - Ris Flower
Titulli i kompozimit: "FLYING TO BERLIN"
Autor i muzikës: Boris Cvetanovski - Ris Flower
Autor i tekstit: Boris Cvetanovski - Lulja e Ris
Aranzhimi: Mustafa Janbazlar

Sipas Rregullores, për 6 kompozimet e përzgjedhura, MRT do të prodhojë video me tekst që do të vendosen në një platformë online për votim publik.

Këngët do të prezantohen për publikun më 28.01.2022 janar 22 (e premte) në emisionin Squeeze Play në MTV, duke filluar nga ora XNUMX:XNUMX, kur do të fillojë edhe votimi online.
Platforma e votimit do të jetë e hapur për 7 ditë, pra deri më datë 04.02.2022. Fituesi do të nxirret me votim online, si dhe me votën e jurisë së ekspertëve ndërkombëtarë në raportin 50%:50%.

Paç fat!

Video e ditës