Fotografi kroat Luka Mjeda solli në Shkup ekspozitën “Zagrebi”.

Në Muzeun e Qytetit të Shkupit më 28 shtator në ora 19.30:50 do të hapet ekspozita me titullin e thjeshtë “Zagreb” e fotografit Luka Mjeda nga Zagrebi i Kroacisë. Autori do të prezantohet me XNUMX fotografi bardh e zi në shtypin dixhital të krijuara gjatë tridhjetë viteve të fundit.

- Luka Mjeda duket se ka pushtuar vetëm qytetin e Zagrebit. Megjithatë, autori i kësaj ekspozite e shpalos prezencën e qytetit përmes arkitekturës. Njeriu nuk është i rëndësishëm në këtë ekspozitë, ai ndihet, supozohet. Pa ngjyra në këto foto, por me një efekt të madh vizual me zgjedhjen e dritës dhe errësirës, ​​autori synon të ndjejë marrëdhënien dhe integrimin e klasikes me bashkëkohoren. Fotografitë si vepra arti janë të dedikuara dhe janë dëshmi e së shkuarës dhe e së tashmes me një trashëgimi për të ardhmen – thuhet në njoftimin e ekspozitës.

Mjeda ka magjistruar në Fakultetin e Inxhinierisë Mekanike dhe Ndërtimit të Anijeve në Zagreb. Pas bashkëpunimit me fotografët amerikanë Mary Ellen Mark, Michael O'Neill dhe Jerry Uelsman në një seminar në Zagreb në vitin 1975, ai zhvilloi një interes të madh për fotografinë, u bë anëtar i Klubit fotografik të Zagrebit dhe filloi bashkëpunimin e tij me Jozo Qetkovic, një mjeshtër. të fotografisë.

Me më shumë se tridhjetë ekspozita vetjake dhe monografi fotografike, Luka Mjeda është vendosur si një nga fotografët kroatë më të suksesshëm. Sot ai i është përkushtuar fotografisë artistike.

Ekspozita dhe katalogu i ekspozitës janë realizuar nga Muzeu i Qytetit të Shkupit, ndërsa financohen nga Qyteti i Shkupit dhe Qyteti i Zagrebit në bashkëpunim me Qendrën Fotografike Kroate.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës