“Heathrow” vijon me masën e një numri të kufizuar pasagjerësh të shërbyer në nisje

Menaxhmenti i Aeroportit Heathrow të Londrës njoftoi sot se deri në fund të tetorit po zgjatet masa për kufirin ditor të shërbimit të pasagjerëve dalës, në kuadër të përpjekjeve për të përballuar rritjen e kërkesës për shërbime dhe në kushtet e mungesës së personelit.

Në Heathrow, i cili është një nga aeroportet më të ngarkuara në Evropë, tashmë është në fuqi masa për të kufizuar numrin e pasagjerëve të shërbyer në njëqind mijë në ditë.

Kufizimi i përkohshëm u fut muajin e kaluar dhe linjave ajrore iu kërkua të reduktonin numrin e fluturimeve gjatë sezonit të pikut të udhëtimit, kur trafiku është më intensiv se kapaciteti i stafit të aeroportit për të trajtuar.

Aeroporti tha se kufizimi i tij i përkohshëm kishte çuar në "më pak anulime fluturimesh në minutën e fundit" dhe "pritje më të shkurtra të bagazheve".

Video e ditës