Rusët po hetojnë aksidentin e gazsjellësit "Rrjedha e Veriut" si "terrorizëm ndërkombëtar"

Harta e vendit të aksidentit / Foto: Energystirelsen

Shërbimi rus i sigurisë FSB po heton dëmtimin e tubacioneve të gazit Nord Stream nën Detin Baltik si "terrorizëm ndërkombëtar", njoftuan mediat ruse, duke cituar një deklaratë nga zyra e prokurorit publik.

Një tubacion që rrjedh sasi masive të gazit natyror në fund të Detit Baltik mund të lëshojë ndotje të barabartë me një të tretën e emetimeve totale vjetore të gazrave serrë të Danimarkës, paralajmëroi sot kreu i Agjencisë Daneze të Energjisë. Christopher Botzay.

Ai deklaroi se rrjedhjet e gazit nga tubacionet Nord Stream 1 dhe 2 përbënin afërsisht 32 përqind të emetimeve vjetore të dioksidit të karbonit të Danimarkës. Emetimet e CO2 në Danimarkë në vitin 2020 vlerësohen në 45 milionë tonë.

"Për sa kohë që ka gaz në tubacion, është e rrezikshme të jesh atje," tha Botsau, por nuk tha se kur do të ishte gjendja e tubave, të cilët ai tha se janë bërë prej çeliku 12 centimetra të trashë dhe të mbështjellë me beton. të inspektuara.

Tubacionet shtrihen relativisht të cekëta në shtratin e detit, në një thellësi prej 70 deri në 90 metra.

Video e ditës