Hana, Ana dhe Luna janë emrat e tre luaneshave në kopshtin zoologjik të Shkupit

Foto: ZOO Shkup

Hannah, Anna dhe Hënë janë emrat e zgjedhur për tre këlyshët e luanit femra që kanë lindur katër muaj më parë në kopshtin zoologjik të Shkupit.

Pasi këlyshët e luanit u rritën pak dhe u lëshuan në habitatin e jashtëm, autoritetet vendosën që "kumbarët" e tyre të ishin qytetarët e tyre. Të gjithë të interesuarit mund të sugjerojnë emra të shkruar në një copë letër dhe t'i lënë në kutitë që janë lënë para hyrjes së Kopshtit Zoologjik, por edhe në faqet në Facebook të Kopshtit Zoologjik të Shkupit dhe Qytetit të Shkupit.

Pasi stafi i kopshtit shqyrtoi të gjithë emrat e propozuar, u vendos që këlyshët e luanit të merrnin këta emra.

“Ditët e kaluara kemi marrë mbi 3000 sugjerime për emrat e tri luaneshave në kutitë e lëna para hyrjes së kopshtit zoologjik, por edhe në faqet në Facebook të Kopshtit Zoologjik të Shkupit dhe qytetit të Shkupit. Faleminderit që jeni krijues dhe na ndihmoni të zgjedhim emrat për këto tre bukuroshe të vogla së bashku. I lexuam me vëmendje të gjitha sugjerimet dhe shumica ishin për Lunën, Anën dhe Hanën. Qofshin të gjallë e të shëndetshëm dhe të na sjellin gëzim edhe për shumë vite”, thonë nga Kopshti Zoologjik në Shkup.

Video e ditës