Sulm hakeri në faqen e internetit të Ministrisë së Arsimit të Ukrainës

hacker
Haker, ilustrim / Foto: Free Press Archive

Faqja zyrtare e Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës të Ukrainës sulmohet nga hakerat, dhe përmbajtja e saj është zëvendësuar nga një faqe që kërcënon ukrainasit.

Përdoruesit që vizitojnë faqen e internetit të ministrisë shikojnë tekstin në tre gjuhë - ukrainase, ruse dhe polake. Thuhet se të gjitha të dhënat e ukrainasve në kompjuterët e tyre janë shkatërruar dhe nuk mund të rikthehen. Sulmuesit njoftuan gjithashtu se të gjitha informacionet për banorët e Ukrainës do të bëhen publike.

Video e ditës