Hakerët e Koresë së Veriut vjedhin 400 milionë dollarë kriptomonedha në 2021

Foto: Profimedia

Korea e Veriut kreu shtatë sulme në platformat e kriptomonedhave vitin e kaluar dhe nxori asete dixhitale me vlerë pothuajse 400 milionë dollarë, shkruan Reuters

“Nga viti 2020 deri në vitin 2021, numri i sulmeve hakere në lidhje me Korenë e Veriut është rritur nga katër në shtatë për qind dhe vlera e fondeve të tërhequra është rritur me 40 për qind. “Kur Koreja e Veriut mori kontrollin e fondeve, ajo filloi një proces të kujdesshëm të pastrimit të parave për ta mbuluar atë dhe për të fituar para”, thuhet në raport.

Koreja e Veriut mohon

Ekspertët e Kombeve të Bashkuara që monitorojnë sanksionet kundër Koresë së Veriut kanë akuzuar Phenianin për përdorimin e vjedhjeve të tilla për të financuar programet e raketave bërthamore dhe balistike.

Koreja e Veriut ka mohuar më parë të ketë ndonjë haker.

Amerikanët kanë akuzuar tre zhvillues koreano-veriorë

Vitin e kaluar, Shtetet e Bashkuara akuzuan tre zhvillues koreano-veriorë që punonin për shërbimin e inteligjencës shtetërore se kishin vjedhur 1,3 miliardë dollarë në para dhe kriptovaluta për vite me radhë, duke dëmtuar kompani të tilla si bankat dhe madje edhe një studio filmash në Hollywood.

Video e ditës