Haxhimishev: Komercijalna banka na shet aksionet në “TE-TO”, nuk mundëm ta kthejmë kredinë për shkak të një sërë shkeljesh për të cilat po padisim

Dimitar Hadzimishev. përfaqësues të aksionarëve të vegjël në konferencën e Toplifikacia / Morning

Nesër dhe pasnesër me kërkesë të Komercijalna bankës duhet të shiten aksionet e Toolification në TE-TO. Sipas njoftimit, në ankandin e parë, të planifikuar për të mërkurën, do të ofrohen 25 aksione të zakonshme, që përfaqësojnë 10 për qind të kapitalit aksionar të TE-TO, çmimi fillestar i shitjes së të cilit është 39.871.715 denarë për aksion përmes "të gjitha ose asgjë". model., që do të thotë se për të gjitha aksionet paketa është rreth 16,2 milionë euro. Të njëjtat rregulla vlejnë edhe për ofertën e së enjtes, me ndryshimin se është për dy aksione të zakonshme, ose 0,80 e kapitalit aksioner të shoqërisë.

Dimitar Hadjimishev, kreu shumëvjeçar i “Toplifikacisë”, i cili tashmë është në falimentim, tha për “Sloboden Pechat” se ishte një kredi që Toplifikacija e kishte marrë për të lehtësuar ndërtimin e TEC-it, por të cilën nuk e kishin shlyer. ndaj, siç thotë ai, miliona dëme që u janë bërë, për të cilat po zhvillohen procese gjyqësore.

- Ishte normale përdorimi i kredive të mbuluara me garanci gjatë ndërtimit. Shitja aktuale i referohet një pjese të kredive - thotë Haxhimishev.

Pjesa e Toplifikacisë në TE-TO është 10,9, që do të thotë se Komercijalna banka po shet pothuajse të gjithë aksionin e saj.

- Pjesa jonë në TE-TO është 17 milionë euro, ndërsa borxhi ndaj Komercijalna bankës për të cilën po shet aksionet është rreth 7 milionë euro me kamatë normale të llogaritur. Nga ky ekzekutim, gjysmën e shumës nga Komercijalna banka duhet ta marrë Komercijalna banaka dhe të na mbeten edhe shumë para. Kemi plane në të cilat do të investojmë edhe më tutje – thotë Haxhimishev.

Ai thotë se Toplifikacija në periudhën e ardhshme do të vazhdojë proceset gjyqësore që llogariten në miliona euro, ndërsa si ndër më të mëdhenjtë përmend procesin ndaj anëtarëve të Komisionit Rregullativ të Energjisë për një vendim të vitit 2009, i cili sipas Hadjimishev, është “një rast 17 milionë euro”.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës