Pica gustator me proshutë, kërpudha dhe mocarela

Foto: Pixabay

Origjina e picës është një temë mjaft e diskutueshme. Domethënë, shumë qytete si Napoli dhe Xhenova e konsiderojnë veten “baballarët” e picës. Në fakt, duke pasur parasysh se është një lloj buke, ajo është e pranishme në shumë varietete të ndryshme në të gjithë botën dhe në varësi të përbërësve të saj si dhe traditave lokale gastronomike, origjina e saj nuk është plotësisht e vërtetuar historikisht.

Nëse jeni adhurues i këtij specialiteti gastronomik, ne kemi një recetë të re për ju - Pica gustator me proshutë, kërpudha dhe mocarela.

Përbërësit:

Për brumin:

- 1 maja e freskët
- 1 lugë sheqer
- 70 ml ujë
- 225 g miell
- 4 lugë vaj ulliri
- kripë

Rreth mbushjes:

- 80 g salcë domate
- 60 g mocarela
– 5 feta proshutë
– 40 g kërpudha të freskëta të grira
- 40 g parmixhano
- 1 vezë

përgatitja:

Pasi maja të ketë ardhur, e përziejmë me pjesën tjetër të përbërësve në një enë dhe e gatuajmë brumin. E përziejmë mirë dhe e japim formë topth, më pas e vendosim në një tas të mbuluar me leckë që të ngrihet për 40 minuta, derisa të dyfishohet në masë. Më pas e përziejmë dhe e lëmë të pushojë edhe për 15 minuta. Hapeni brumin e përfunduar dhe vendoseni në një tepsi të veshur me letër furre. E lyejmë me salcën e domates, vendosim djathrat e grira dhe e spërkasim me pak krem ​​gatimi të trashë, vetëm pak.

Vendosni copat e proshutës, kërpudhat e grira dhe i rregulloni me kripë dhe piper të zi. Piqeni në furrë të nxehur në 200 gradë. Nxirreni picën nga furra, ndajeni të bardhën nga e verdha dhe vendosni të bardhën në të, më pas lëreni të piqet. Më pas e nxjerrim picën nga furra, e vendosim të verdhën në mes dhe e pjekim sërish për dy minuta. Spërkateni me rigon dhe shërbejeni.

 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës