Grubi: Qeveria do ta përcjellë sot në Kuvend propozimin francez dhe protokollin

Artan Grubi / Foto: Facebook

Zëvendëskryeministri për sistemin politik Artan Grubi bëri të ditur se sot është e mundur që qeveria të përcjellë në Kuvend propozimin francez, së bashku me protokollin dypalësh me Bullgarinë dhe dokumente të tjera mbështetëse.

Grubi ka konfirmuar se qeveria nuk do të vendosë për propozimin francez, por siç raporton “Sloboden Pechat”, do ta përcjellë atë vetëm në Kuvend. Kuvendi do të vendosë për propozimin francez dhe do të detyrojë qeverinë për aktivitetet e mëposhtme në lidhje me të gjithë paketën.

Ai përsëriti se propozimi francez nuk përfshin protokollin dypalësh me Bullgarinë dhe se korniza e negociatave nuk ndërhyn në identitetin maqedonas dhe në veçantinë gjuhësore, kulturore dhe historike të maqedonasve.

Grubi tha se as Kovaçevski dhe asnjë ministër tjetër i qeverisë nuk do të mbështesin dhe votojnë për një kornizë negociuese që do të nënkuptonte asimilimin dhe bullgarizimin e maqedonasve.

Qeveria ka caktuar një seancë të mbyllur për sot në orën 11:XNUMX.

Video e ditës