Grubi mohon se ka kërkesa të reja nga Bullgaria

Artan Grubi / Foto: MPB

Nuk ka kërkesa të reja, dokumente të reja dhe pritje të tjera të reja përveç asaj që u arrit në marrëveshjen e fqinjësisë së mirë dhe marrëveshjen që ministri i Jashtëm Bujar Osmani nënshkroi së fundmi në Sofje.

Këtë e theksoi nënkryetari i parë i Qeverisë dhe ministri i Sistemit Politik dhe Marrëdhënieve ndërmjet Komuniteteve, Artan Grubi, duke iu përgjigjur pyetjes së gazetarit për kërkesat e reja që, sipas opozitës, janë paraqitur nga Republika e Bullgarisë.

- Ajo që u shpjegua në opinion dhe ajo që u miratua nga Kuvendi i Maqedonisë së Veriut mbetet e njëjtë. Qytetarët duhet të binden dhe t'i besojnë elitës politike në vend se asgjë e keqe nuk do t'u ndodhë bashkëqytetarëve të mi maqedonas në aspektin e gjuhës, historisë, kulturës dhe identitetit të tyre. Ne nuk do ta lejojmë këtë. Absolutisht pohoj, nuk ka kërkesa të reja, as dokumente të reja, theksoi Grubi në përgjigjen e pyetjes së gazetarit për marrëdhëniet ndërshtetërore ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Bullgarisë pas përfundimit të ceremonisë për përfundimin e Shkollës për liderë të rinj. që u mbajt në Leunovë.

Video e ditës