Grubi: Edhe pa qeveri teknike do të ketë kryeministër shqiptar

Artan Grubi / Foto: Dragan Mitreski - Shtyp i Lirë.

BDI-ja ende nuk zbulon nëse është e pranueshme për ta ndryshimi i modelit zgjedhor, gjegjësisht një zonë zgjedhore, pasi kreu i VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickoski dje deklaroi se do të propozojnë shfuqizimin e qeverisë teknike dhe se janë të gatshëm të diskutojnë ndryshimin e modelit zgjedhor. në një zonë zgjedhore. Zëvendëskryeministri i parë Artan Grubi për “Shtypi i Lirë” thotë se duhet të ketë një konsensus për ndryshimin e Kodit Zgjedhor. BDI po bën presion për shfuqizimin e qeverisë teknike. Grubi thotë se ka apo jo qeveri teknike, do të ketë një kryeministër shqiptar në 100 ditët e fundit të qeverisë.

- Kodi Zgjedhor duhet të miratohet me konsensus, jo në mënyrë të njëanshme sepse Kodi vendos rregullat për të gjithë. Sa i përket shfuqizimit të qeverisë teknike, ky është qëndrimi i BDI-së që para zgjedhjeve sepse është absurde që një anëtar i NATO-s dhe një vend me dritë jeshile të fillojë negociatat për anëtarësim në BE, të ketë një qeveri teknike për të zhvilluar zgjedhjet për shkak të mosbesimit. në institucione përmes një sistemi jofunksional që bllokon qeverinë. Ka qenë edhe pjesë e marrëveshjes së koalicionit dhe nuk ka pasoja pas marrëveshjes për kryeministrin e parë shqiptar sepse nuk janë reciprokisht të varur sepse heqja e qeverisë teknike dhe kryeministrit politik me kompetenca të plota në 100 ditët e fundit ishte dhe mbetet. pjesë e marrëveshjes.- VMRO-DPMNE e respekton, por edhe partitë parlamentare të shqiptarëve premtuan se do ta votojnë - thotë zëvendëskryeministri i parë Artan Grubi për Shtypin e Lirë.

Video e ditës