Greqi: Gjithsej 48 raste të lisë së majmunëve

Foto: Profimedia

Në Greqi nga sot janë konfirmuar gjithsej 48 raste të lisë së majmunëve, nëntë më shumë se javën e kaluar, thuhet në raportin javor të Organizatës Kombëtare të Shëndetësisë Publike (EODI), njofton korrespondenti i MPB-së nga Athina.

Të gjitha rastet e konfirmuara janë meshkuj nga mosha 19 deri në 59 vjeç dhe 33 për qind, pra 16 nga të infektuarit, raportuan se kanë udhëtuar jashtë vendit gjatë periudhës së inkubacionit të sëmundjes.

EODI njoftoi se rastet tashmë janë shëruar ose janë duke u rikuperuar në një gjendje përgjithësisht të mirë klinike.

Ata shtojnë se në Evropë, deri më 9 gusht 2022, janë regjistruar 17 raste të lisë së majmunëve në 897 vende.

Rasti i parë në Greqi u regjistrua në fillim të qershorit.

Video e ditës