Greqi: Nesër do të vendoset vendosja e maskave në ambiente të mbyllura

Foto: EPA-EFE / YANNIS KOLESIDIS

Maska e brendshme në Greqi është ende e detyrueshme deri në fund të muajit, dhe sipas ministrit të Shëndetësisë, komisioni kompetent i epidemiologëve, nesër do të rekomandojë për heqjen e mundshme pas 1 qershorit, tha korrespondenti i MIA-s nga Athina.

Ministri i Shëndetësisë i Greqisë Thanos Pleuris Në një intervistë për televizionin grek Sky, ai tha se janë në pritje të vendimeve të Komisionit dhe se për cilat ambiente të brendshme do të mbetet e detyrueshme maska.

“Nesër Komisioni do të diskutojë për përdorimin e maskës nga 1 qershori dhe presim të dëgjojmë qëndrimet e ekspertëve. “Maska me siguri do të qëndrojë në disa ambiente të brendshme, siç janë spitalet”.

Ai shtoi se Komisioni do të marrë në konsideratë edhe rekomandimin e BE-së që maska ​​të mos jetë e detyrueshme në aeroplanë dhe në aeroporte.

Sa i përket pandemisë, ai theksoi se ende nuk ka mbaruar dhe “duhet të jemi gati, sepse ndoshta në vjeshtë do të duhet të merren sërish masa”.

Video e ditës