Ambasadori grek Kundouros i përcjell Kovaçevskit mbështetjen greke për negociatat me BE-në

Foto: Qeveria e RSM

Kryeministri Dimitar Kovaçevski u takua sot me ambasadorin grek në vend Roussos Kundouros, i cili përcolli mbështetjen e fortë dhe të paqartë nga Greqia dhe kryeministri. Kyriakos Mitsotakis për fillimin sa më të shpejtë të negociatave ndërmjet Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe BE-së.

Sipas shërbimit për shtyp të qeverisë, në takim u urua zgjedhja e kryeministrit Kovaçevski dhe qeveria e re dhe u konstatua se ekzistojnë kushte për përmirësimin e mëtejmë të marrëdhënieve ndërmjet dy vendeve, si në fushën e energjetikës dhe ekonomisë, ashtu edhe në të gjitha vendet tjera. zona të rëndësishme për qytetarët.

Të dy bashkëbiseduesit vlerësuan se integrimi evropian i Ballkanit Perëndimor është një kontribut për stabilitetin rajonal, një mundësi për zbatimin e standardeve evropiane në vendet, e me këtë edhe zhvillimin e rajonit, i cili shihet si përfitim për të gjithë.

Kryeministri Kovaçevski e falënderoi ambasadorin Kundouros për mbështetjen e kryeministrit grek dhe Greqisë për përparimin e vendit në integrimet evropiane pas anëtarësimit në NATO.

- Zgjidhja e çështjeve politike ndërmjet Maqedonisë së Veriut dhe Greqisë me Marrëveshjen e Prespës, hapi hapësirë ​​për zhvillimin e marrëdhënieve ekonomike. Si shtet marrim pjesë në projektin energjetik të Aleksandropolis, tregtia me Greqinë është e mirë dhe këto janë vetëm disa tregues se marrëdhëniet ndërmjet dy vendeve po shkojnë në drejtim pozitiv dhe në atë drejtim vazhdojmë bashkëpunimin, tha kryeministri Kovaçevski.

Në takim, siç thuhet në komunikatë, u diskutuan edhe çështje të tjera aktuale me rëndësi për të dyja vendet.

Video e ditës