Qytetarët po mobilizohen, sonte në orën 19:XNUMX protestë e re para Qeverisë

Protesta e re edhe të dielën/Foto: Ultimatum, Jo faleminderit

Sonte me fillim nga ora 19:00 është paralajmëruar protestë e re para Qeverisë së Republikës së Maqedonisë nga “Ultimatumi – JO faleminderit”.

Ata u bënë thirrje qytetarëve që të shprehin revoltën e tyre edhe më masive dhe me zë të lartë kundër propozimit francez që pranon të gjitha kushtet bullgare.

Dje në të njëjtin mandat u mbajt një protestë e madhe para Qeverisë me moton “Ultimatum – Jo faleminderit” kundër pranimit të këtij propozimi të udhëhequr nga VMRO-DPMNE opozitare, i cili u përkrah edhe nga partitë tjera politike. , organizata të shoqërisë civile dhe personalitete publike të cilët besojnë se propozimi nga Franca është jashtëzakonisht i keq për popullin maqedonas dhe interesat kombëtare maqedonase.

Në protestë u thanë mesazhe kundër propozimit francez, u apelua që të mos nënshkruhet dhe u bënë kërkesa për dorëheqje.

Qeverisë i është kërkuar që të mos e nënshkruajë propozimin me mesazhin “Maqedonia është gjithçka që kemi dhe nuk do të heqim dorë kurrë në asnjë kusht”.

Një protestë më e vogël nga një grup qytetarësh është mbajtur edhe të premten pasi Qeveria publikoi propozimin francez në faqen e saj zyrtare.

Video e ditës