Etërit e qytetit do të mësojnë nga europiani, në Forumin e Kryetarëve të Bashkive që do të mbahet më XNUMX qershor

Shkupi më XNUMX qershor do të jetë nikoqir i Forumit Ndërkombëtar të Kryetarëve të Komunave, ku do të marrin pjesë ekspertë botërorë, por mbi të gjitha kryetarë të kryeqyteteve evropiane, nga përvojat e të cilëve do të mësojnë kryetarët maqedonas. Organizator i këtij manifestimi është Universiteti për Turizëm dhe Menaxhim, ndërsa profesoresha Valentina Mucunska tha sot në konferencën e paradites se kjo është një mundësi e shkëlqyer që pushtetet lokale të Maqedonisë të marrin shembull se çfarë do të thotë komunë moderne.

- Qëllimi i këtij forumi ndërkombëtar të kryetarëve të komunave është shkëmbimi i njohurive, mendimeve dhe praktikave të mira në fushën e menaxhimit komunal, me qëllim të përmirësimit të performancës së komunave duke krijuar politika të mira. Me këtë presim që komunat ta kenë më të lehtë të përballen me sfidat moderne. Fokusi do të jetë në mjedisin e turbullt që gjeneron ndryshime komplekse dhe këto do të reflektojnë drejtpërdrejt në funksionimin e bashkive. Do t'u dërgojmë mesazh komunave që të mendojnë për krijimin e strategjive me zbatimin e të cilave do të mund të përballen me sfidat e shoqërisë globale, sqaroi Mucunska.

Në Forum do të marrë pjesë Jean-Yves Camus, specialist i marrëdhënieve ndërkombëtare dhe këshilltar special i kryetarit të Bashkisë së Parisit, prof. dr. Carol Jans, kryetar i komunës së Republikës Sllovake, Svika Brot, kryetar i komunës së Izraelit dhe këshilltar i ish-presidentit të SHBA-së, Donald Trump, Ilko Stojanov, kryetar i komunës së Blagoevgradit, Dr. Andrijana Cvetkoviq, ambasadore e parë rezidente e Republikës së Maqedonisë në Japoni.

Video e ditës