Kryetarët e komunave nga Kosova dhe Serbia në një takim pranë Kasamit: Bashkëpunimi është i rëndësishëm për zhvillimin e turizmit

Foto: Shtypi i Lirë

Kryetarët e komunave – Shqiptarë nga Kosova dhe Serbia kanë pasur takim me kryetarin e Komunës së Tetovës Bilal Kasami, ku tema kryesore ishte se si të zhvillohet së bashku turizmin. Kasami në takimin me kolegët e tij theksoi se nuk është një organizim formal, ndonëse siç theksoi tashmë në rajon ekziston një bashkësi e komunave shqiptare në të cilën është anëtare edhe Tetova, por sot është një takim i zakonshëm, shtoi ai. .

Kryetari Kasami theksoi se me disa nga komunat kryetarët e të cilave aktualisht janë në Tetovë, tashmë ka disa bashkëpunime dhe projekte të përbashkëta. Vizita është në frymën e shqyrtimit të mundësive për interes të përbashkët të komunave tona dhe ne si kryetarë komunash, përkatësisht si përfaqësues të popullit mund të kontribuojmë në forcimin e bashkëpunimit mes komunave tona, theksoi Kasami.

“Sot ky takim nuk ka një aspekt formal, por është një bashkëpunim në kuadër të disa fushave që ne mbulojmë, më konkretisht në fushën e turizmit. Fakti që shtetet tona tashmë janë duke bashkëpunuar, ne duam ta zbatojmë në terren me bashkëpunim konkret mes komunave. Kjo nuk ka ndonjë organizim formal, por janë të ftuar kryetarët e bashkive, në pjesën e zhvillimit, si dhe të krijimit të një oferte të përbashkët turistike për turistët. Ju e dini që ne jemi vende të vogla që turistët të vijnë dhe të vizitojnë një qytet, për shembull, në një vend dhe nëse do të kishim një ofertë të përbashkët turistike do të ishte më e pranueshme”, tha Kasami.

Pas takimit, kryetarët e komunave vizituan Xhaminë Shumëngjyrëshe si dhe teqenë Arabati baba të Tetovës.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës