Qyteti i Shkupit ia ka ndaluar “Skopje Sever” të punojë me naftë, Ngrohtorja do të apelojë

Foto: Google Street View

Ngrohtores “Skopje Sever” sot i është ndaluar përdorimi i naftës nga inspektorët e Departamentit të Mjedisit në Qytetin e Shkupit, tha sot ai. Kushtrim Ramadan, drejtori i Ngrohtores.

Ramadani thotë se nuk e di nëse vendimi që kanë marrë është në përputhje me ligjin dhe ka paralajmëruar se do të ankohen.

Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi Më herët u shpreh se ligji parashikon mundësinë e përdorimit të lëndës djegëse alternative për prodhimin e energjisë termike, dmth mazut apo naftë, por siç tha ai, kur përdoret duhet të respektohen procedurat në shtet.

“Për ne është prioritet që të mos e vendosim veten në një situatë të tillë që të përdorim lëndë djegëse alternative për Lindjen dhe Perëndimin, të cilat i menaxhojmë si shtet përmes ESM. Në pjesën veriore të Shkupit ka Inspektorat të Mjedisit, nëse punojnë me naftë apo me naftë përveç gazit natyror, të kontrollojnë licencat dhe procedurat se si i vënë në funksion këto burime energjetike”, tha Bekteshi.

Ministri shtoi se ngrohjes në Shkup Veri i janë ofruar dy opsione, për të lidhur kontratë për bashkëpunim afarist ose për qira, sipas shembullit me termocentralet në Lindje dhe Shkup Perëndimor, por nuk ka pasur përgjigje nga menaxhmenti. .

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës