Gatuajmë me Maja: Krahë të pjekur me salcë
Shefja e re e njohur Maja sot ju rekomandon një recetë të shijshme dhe interesante në dy variante, krahë të pjekur me salcë, të njohur dhe të përhapur në kuzhinën amerikane.
Shihni se si Maya e aftë dhe shpikëse përgatit pjatat e shijshme.
Përbërësit:
Flutura e krahëve Ptuj
Lëng nga 1/2 lime
1 lugë gjalpë
1 lugë gjelle mustardë Podravka
1/2 pastë Dolçela
1 lugë gjelle miell
Prek Vegeta Maestro Curry
2 lugë çaji hudhër Vegeta Maestro
Prek Vegeta Maestro Ginger
Kripë dhe piper
2 lugë vaj ulliri
Salcë djegës
60 g gjalpë
1 lugë gjelle sheqer kaf
1 lugë gjelle uthull alkoolike
1 lugë gjelle mjaltë
5 lugë salcë djegës
1/2 lugë çaji djegës Vegeta Maestro
Kripë dhe piper
Salcë djathi blu
1 djathë blu
2 lugë salcë kosi
1 lugë majonezë
2 thelpinj hudhër
1 lugë gjelle lëng limoni
Speca
Trajnimi
- Vendosni krahët në një qese dhe shtoni lëngun e gjysmë lime dhe masazhojeni mirë.
- Shtoni gjalpin e shkrirë, kripën dhe vajin dhe vazhdoni masazhimin dhe në fund shtoni mustardën.
- Përzieni miellin, brumin dhe erëzat në një pjatë më të thellë.
- Përzierja hidhet në qeskë dhe përsëri masazhohen krahët.
- Tava e pjekjes shtrohet me leter alumini te dyanshme dhe rreshtohen gjysma e kraheve.
- E pjekim ne furre te parangrohur ne 230 grade per 25 minuta
- Skuqini krahët e mbetur në vaj të nxehtë.
Salcë djegës
- Shkrini gjalpin dhe shtoni sheqerin kaf dhe bëni karamel.
- Shtoni uthull alkoolike në karamel dhe skuqeni, më pas shtoni mjaltë dhe salcë djegës dhe erëza.
- E gjithë kjo zihet mirë dhe lihet të ftohet.
Salcë djathi blu
- Thërrmoni djathin blu dhe vendoseni në mikrovalë për 30 sekonda që të shkrihet.
- Përzieni kosin, majonezën, hudhrën e shtypur dhe shtoni djathit dhe më pas lëngun e limonit dhe piperin.