Gatuajme me Maja: Kanelloni dhe trileçe

ne gatuajmë me maja
Gatim me Majën / Foto: Arkivi Privat

Cannelloni

Përbërësit e nevojshëm:

1 pako kaneloni
600 g mish viçi të grirë
3 thelpinj hudhër
5-6 kërpudha
Karrota 1
1 kg salcë domate
300 g gouda
1/3 tufë majdanoz
1 lugë çaji borzilok të thatë
1/2 tufë borzilok të freskët
1 mocarela
1 kungull i njomë

përgatitja:
Pritini kungull i njomë në fletë shumë të holla dhe grijini në grill ose tigan. I renditim në një bazë dhe i kriposim. Pritini karotat dhe kërpudhat në një grilë ose blender. Ngrohni vajin dhe skuqni hudhrat e shtypura dhe shtoni karotat dhe kërpudhat. Më pas shtojmë mishin dhe e rregullojmë me kripë e piper, borzilokun, majdanozin dhe i skuqim mirë. Hidhni disa lugë vaj në salcën e domates, kripë dhe rregulloni me borzilok dhe piper. Hidhni dy lugë gjelle nga kjo salcë në mishin e skuqur dhe përzieni. Mbushni kaneloni me këtë përzierje. Mund të përdorni një shiringë gatimi për t'i mbushur më lehtë. I mbulojmë me djathë kaçkavall të grirë nga të dyja anët dhe i mbështjellim me gjethe kungulleshkash. Vendosim pjesën e poshtme të salcës në një enë rezistente ndaj zjarrit dhe më pas rregullojmë kanelonët në varësi të formës së enës. I pjekim të mbuluara në furrë të parangrohur në 180 gradë për rreth 40 minuta dhe më pas të pambuluara për 10 minuta të tjera që të mbyllen.

Trinjakë

Përbërësit e nevojshëm:
2 gota miell
1 dhe 1/4 filxhan sheqer
6 vezë
2 qese sheqer vanilje
1 pastë

Veshje me qumësht
1 litër qumësht
500 ml salcë kosi e ëmbël
200 g qumësht të kondensuar

Lustër
Veshje gati për një trileche

përgatitja:

Rrahim të bardhat e vezëve për 3 minuta me mikser dhe më pas shtojmë sheqerin, sheqer vaniljen dhe i kaurdisim edhe për një minutë. Të verdhat i rrahim me mikser dhe i kalojmë te të bardhat e vezëve dhe i shtojmë miellin në të cilin kemi hedhur petën. E gatuajmë pak me shpejtësinë më të ulët që të bashkohen përbërësit. Tavën në të cilën do të piqni e mbuloni me letër furre, e kaloni masën dhe e lëmoni mirë. Piqeni në furrë të parangrohur në 165 gradë për rreth 20 minuta. Lëreni brumin të ftohet gjatë përgatitjes së sipërme. Qumështin, qumështin e kondensuar dhe ajkën e ëmbël e vendosim në një tenxhere dhe i lëmë të vlojnë. Hidhni mbi pandispanje të ftohtë. Kur salca e qumështit të jetë thithur, lyejeni me një glazurë të gatshme.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës