Goten botoi romanin Qendra e Botës nga Andreas Steinhefel

Shtëpia botuese “Goten” botoi romanin “Qendra e botës” të shkrimtarit gjerman Andreas Steinhefel. Përkthimi nga gjermanishtja është i Iva Fidançevës.

"Qendra e botës" është një roman për problemet e rritjes, pubertetin, zilinë dhe xhelozinë, miqësinë dhe dashurinë. Është menduar për lexuesit adoleshent. Është një lloj rekuiemi në prozë për të huajin në ne, për rëndësinë e përsosur të dashurisë, për kërkimin e pafund të njerëzimit dhe për nevojën e dëshpëruar për racionalitet.

Steinhefel ngre shumë pyetje me këtë roman. Edhe pse i shkruar në fund të viteve nëntëdhjetë, romani ka atmosferën e tjetërsimit të shekullit XXI. Ky roman flet edhe për disonancën e përjetshme në nivelin e tolerancës, atë që është e nevojshme dhe e nevojshme në një kohë kur në derë po trokasin luftërat dhe sëmundjet.

Së fundi, me romanin e tij, Steinhefel thotë se të gjithë e kemi nisur diku në rrugëtimin e jetës, por se më në fund nuk e dimë se ku do të përfundojmë dhe se çdo stacion në jetë është një përvojë e re që shkruan biografinë tonë dhe na bën njerëz më të mirë ose më të ndërlikuar.

Botimi i librit është mbështetur nga programi Creative Europe të Bashkimit Evropian.

(Teksti është botuar në "Kulturen Pechat" numër 135, në botimin e shtypur të gazetës "Sloboden Pechat" më 2-3 korrik 2022)

Video e ditës