Gostivari ka abuzuar seksualisht me një maqedonase dhe një ruse

Vajzat punonin në restorant, njëra në lokal dhe si kamariere, ndërsa tjetra si kërcimtare.

Prokuroria Publike kundër një njeriu nga Gostivari paditur për veprën penale të trafikimit të qenieve njerëzore. Në periudhën nga korriku deri në tetor të vitit të kaluar, në objektin e tij hoteliere në Gostivar, me dhunë dhe kanosje, duke ushtruar dhunë psikologjike, ka shfrytëzuar seksualisht dhe punë. maqedonase и rusisht. Vajzat punonin në restorant, një në lokal dhe si kamariere, ndërsa tjetri si balerin.

“Duke shfrytëzuar situatën e cenueshmërisë, i ka ofruar mbrojtje dhe strehim të përkohshëm maqedonase 50-vjeçare nga një person që dyshohet se ka ofruar para për ta gjetur, e ka vendosur në ambientet e objektit të tij hoteliere dhe i ka ofruar punë. Pas disa kohësh, i pandehuri ka kërkuar shërbimin e tij të mbrojtjes, që vajza të bënte çfarë t'i thoshte sepse mendonte se ishte "pronë e tij dhe ai do të bënte çfarë të donte me të". Përkundër kundërshtimit të vajzës, i pandehuri jo vetëm e ka abuzuar personalisht me të, por edhe e ka detyruar që t'u ofrojë shërbime seksuale personave të tjerë nga të cilët ka marrë nga 100 deri në 1.500 euro. Për të punuar më gjatë, ai e detyroi atë të përdorte kokainë. Vajza merrte 18.000 denarë çdo dy javë për kryerjen e punëve në objektin hoteliere, të cilat i pandehuri ia kishte marrë menjëherë. Njëkohësisht i ka hequr me dhunë kartelën e pagesës, nga e cila ka tërhequr të gjithë shumën në shumën prej 2021 mijë euro pa pëlqimin e saj, si dhe ka arritur të kalojë në mënyrë të paligjshme pronësinë e një makine, në pronësi të të dashurës së djalit të tij, e cila pas dhjetë ditë bëri të njëjtën gjë.shitet tek një palë e tretë. Në të njëjtën kohë, shtetasi i Federatës Ruse, pas komunikimit të mëparshëm me të njohur, mbërriti në vendin tonë në fund të gushtit 3.000. Ndonëse sipas marrëveshjes fillestare ishte dashur të ishte balerin, i pandehuri përveç kërcimit ka kërkuar nga ajo edhe shërbime shtesë, pra t'i ofrojë shërbime seksuale të pandehurit, miqve të tij dhe të ftuarve në objektin për të cilin ka ngarkuar 8.000 lekë. XNUMX denarë, ndërsa vajza nuk ka marrë asgjë në këmbim. “Në pamundësi për t'i bërë ballë ngacmimeve fizike, psikologjike dhe seksuale, vajza ka shfrytëzuar momentin e volitshëm dhe është larguar nga objekti i hotelerisë”, kanë thënë nga Prokuroria Publike.

Prokurori në fjalë duke vlerësuar se ekzistojnë ende rrethana mbi të cilat është caktuar dhe zgjatur masa e paraburgimit, i ka propozuar gjykatës.

Video e ditës